Hlavní obsah

Kraťasy roku 2024: Mezi největšími trendy najdete bermudy, ale i šortkovou sukni alias skort

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Bermudy sahající nad kolena, šortky s pozitivním prázdninovým motivem nebo skort, který se na první dobrou tváří jako sukně. Pokud jsou kraťasy vaší srdcovkou, podívejte se, co je v jejich světě nového.

Článek

Pohráváte-li si s myšlenkou, že byste ve svém šatníku ubytovaly další šortky, projděte si náš průřez aktuálními módními trendy. Které kraťasy se budou skvěle hodit do vaší sbírky?

Bermudy

Pokud se v krátkých šortkách necítíte, máme pro vás dobrou zprávu. Současným trendům vévodí bermudy sahající ke kolenům nebo těsně nad ně. Módní klasikou je varianta s puky, ze které můžete vytvořit poměrně uhlazený look, nosí se ale i kousky z lehčích materiálů, ke kterým si můžete dokoupit ještě vestu. Ležérnější ráz pak mají džínové bermudy, které díky jejich střihu doporučujeme doplnit něčím méně objemným. Připomínáme také, že byste u všech širších šortek měly nechat vyniknout pas – pokud máte vršek, který by ho zakrýval, zakasejte ho.

Džínové šortky

Módní stálicí, kterou se můžete dozásobit i letos, jsou denimové šortky. A nemusí být samozřejmě jen v délce nad kolena, kterou jsme vám ukázali výše. Džínové šortky jsou nadčasové, to ale neznamená, že by se jejich podoba vůbec neměnila. Ačkoli s žádným modelem neuděláte vyloženě chybu, přednost se letos dává jednoduchým kouskům bez znaků (byť záměrného) opotřebení.

Lehoučké materiály

Příjemným kouskem, který oceníte především v tropických dnech, jsou lehké šortky ze lnu, jeho směsi nebo třeba bavlněného mušelínu. Pokud vás ještě čeká dovolená u vody, přibalte si je s sebou, s vhodným protějškem, jako je sako, vesta nebo halenka, je ale unosíte i ve městě.

Když chcete něco navíc

Děrovaná výšivka, úplet nebo efekt háčkování. Pokud hledáte šortky, které mají něco navíc, můžete se ubírat i touto módní cestou. Efektní šortky jsou hitem léta a skvěle vypadají jak s lehkými halenkami, tak s basic tílky. A zmínit musíme i existenci ladících vršků – ke spoustě podobných kousků seženete i druhý díl, čímž získáte příjemný letní set.

Zábavné potisky

Výrazným kouskem jsou také šortky s nejrůznějšími potisky a vzory. Ať už se naladíte na prázdninovou vlnu s pomocí šťavnatých citronů, pustíte se do tradičních květinových motivů nebo dáte přednost trendy leopardovi, chybu neuděláte. I tyhle šortky se častokrát objevují v setu se stejně laděným vrškem, doplnit je ale můžete i jakýmkoli jednoduchým topem.

S kapsami

Po několika sezonách, kterým dominovaly cargo kalhoty, v módě zůstávají i jejich kratší sourozenci. Šortky s kapsami najdete v nejrůznějších stylových obměnách a nejlépe se hodí ke klasickým kouskům, jako jsou košile nebo basic tílka. Jen nezapomínejte, že kapsy mají v tomto případě čistě estetickou funkci a ničím je neplňte.

Skort alias šortková sukně

Jsou to stále ještě šortky? Ano, a plně funkční. Jen se na první dobrou tváří jako sukně. Pokud máte rády krátké délky, zkuste svou sbírku proložit skortem neboli šortkovou sukní. Ta vypadá stejně dobře jako mini, na rozdíl od klasické sukně se v ní ale nemusíte bát (p)ohnout.

Pruhy a proužky

Velkou část šortek okupují také jemné proužky, které se mohou tvářit překvapivě odlišně. V obchodech najdete modely, které připomínají kratší verzi oblekových kalhot (dokoupit můžete i ladící sako), velkým hitem jsou ale také ležérní kraťasy, připomínající pánské boxerky nebo pyžama. Jejich devízou je jednoznačně pohodlí – většina podobných šortek má elastický pas na gumu, který vás nebude tlačit ani po dvojité porci zmrzliny.

Související témata:
Džínové kraťasy

Načítám