Hlavní obsah

20 nejmódnějších kožených bund. Křiváku konkurují kousky v minimalistickém střihu, boduje i beránek

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Kategorii kožených (a samozřejmě i koženkových) bund už netáhnou jen křiváky. O pozornost se letos začaly dělit s minimalisticky střiženými svršky a stejně tak i s kousky, dovybavenými měkoučkým beránkem. Které byste si vybraly vy?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V minulých letech se mezi trendy objevovala jedna a ta samá kožená bunda. Klasický černý křivák byl považován za nepřekonatelnou módní jedničku, a i když s ním nic nezkazíte ani dnes, letošní trendy se posunuly trochu jinam.

Které bundy jsou in?

Křivák z módy nezmizel (taková Cindy Crawford na něj nedá dopustit), nabral ale mnohem volnější siluetu. Tuhle klasiku teď seženete nejčastěji v oversized stylu, u kterého nemusíte řešit, jestli pod něj dostanete svetr. Střih křiváku mají také některé bundy s beránkem, které jsou dalším trendem letošního roku.

Největším hitem sezony jsou pak bundy v minimalistickém střihu, které si vystačí se zipem uprostřed a maximálně límečkem. Jednoduché bundy najdete častokrát ve vypasovanějším provedení, takže pokud vám oversized styl nic neříká, můžete se vydat touto cestou. Tyhle bundy navíc působí uhlazeně a skvěle zapadají i do outfitů proložených elegantnějšími nebo formálnějšími kousky.

Zmínit musíme i bundy ve střihu bomberu, které se díky efektu podkasání perfektně hodí i k širším kalhotám.

Zkuste bordó i čokoládově hnědou

Co se týče barev, největší výběr najdete samozřejmě v černé, v kabince na sebe ale zkuste hodit i módní bordó nebo třeba čokoládově hnědou. Oba odstíny můžeme vřele doporučit ženám, kterým se zdá černá kůže příliš tvrdá. Podobně jako tóny béžové, které působí ještě jemnějším dojmem.

Přes co bundu přehodit?

K čemu takovou koženou bundu nosit? Záleží na tom, s jakým střihem zrovna pracujete. Obecně se ale kůže nejlépe kombinuje s kontrastními materiály – skvěle si rozumí s denimem, ale i s pleteninou nebo vlnou. Kožená bunda dodá oblečení moderní ráz a hodí se tak i ke klasickým kouskům, jako jsou džíny nebo kalhoty s puky.

Funguje samozřejmě i se sukněmi a šaty, tady už ale k sobě musíte správně zvolit padnoucí střihy. Zatímco vypasovanější a kratší kousky unesou volnější bundy, v případě širokých kalhot nebo áčkové midi sukně volte naopak kratší bundu končící v pase.

Načítám