Hlavní obsah

Jarní kousky, které se vyplatí přidat do šatníku. Bílé maxišaty, leopardí kalhoty nebo 3D květy

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Slovem trend se dnes nálepkuje téměř všechno. Které kousky se ale v nové sezoně opravdu vyplatí přidat do šatníku? Zeptali jsme se stylistky a ta následně seskládala několik inspirativních jarních looků.

Článek

Pokud se rozmýšlíte, čím na jaře doplnit svůj šatník, nechte si představit pět potenciálních módních adeptů. Stylistka Nikola Marková vybrala klíčové kousky sezony a rovnou vám ukáže, s čím je můžete kombinovat.

Bílé maxišaty

Malé černé? Tahle sezona přeje spíše velkým bílým. Bílé šaty v midi i maxi délkách bodovaly na týdnech módy a hodit se budou i do vašeho šatníku. Zaměřte se na lehké materiály, ve kterých vám bude příjemně i v létě, a nezapomeňte šaty přibalit i na dovolenou. Jejich výhodou také je, že se dají krásně obměňovat – stylistka přes šaty přehodila trendy vestu, která jim ubrala na romantičnosti, a celek doladila nepřehlédnutelným kloboukem. Líbí?

Transparentní trend

Průsvitné materiály jsou už nějakou dobu v kurzu a v poslední době se k nim přidaly i kalhoty. Dá se ale tenhle trend reálně přenést do ulic? Jak ukazuje stylistka Nikola Marková, dá. Třeba v podobě háčkovaných kalhot. Pokud si pořídíte ty, které kompletně prosvítají, jednoduše je doplňte topem, překrývajícím pozadí. Druhou možností je vybrat kalhoty s podšívkou, která má většinou délku kratších šortek.

Leopardí vzor

Módní svět se znovu inspiroval v říši zvířat – jedním ze silných trendů je i leopardí potisk, a ačkoli ho můžete umístit kamkoli, největší popularitě se těší vzorované kalhoty. A i když se může zdát, že jde o příliš výrazný, těžko uchopitelný kousek, ve chvíli, kdy ho usměrníte jednoduchými parťáky, zkrotne. Zkusit můžete kombinaci s košilí a sakem, ležérnější variantou je pak spojení s bavlněným trikem a například rozepnutou džínovou košilí.

Metalické odlesky

Zapomenout nesmíme ani na metalické odlesky, kterým vévodí stříbrná. Tuhle barvu si můžete dopřát na kabelce, sandálkách, ale klidně i kalhotách (jen prosíme ne najednou). A s čím je nosit? Na den s basic tričkem nebo mikinou, večer můžete sáhnout po bílé košili nebo jednodušším topu. A podobně se dá vybírat i z typově různých bot - fungovat bude spojení s teniskami, ale i sandálky na podpatku.

3D květiny

Květiny na jaře? To nezní zrovna originálně. Dokud se ovšem nepodíváte na jejich formu. Květiny se na oblečení nenosí jen natištěné, ale v podobě 3D aplikací. S velkými květy si můžete pořídit topy nebo body, klidně ale můžete vylepšit i ty, co už doma máte. Stylistka použila místo body plavky s prostřihy a nacvakla na ně dvě květiny. Kousek, který vypadá jako z kolekcí velkých módních domů, pak doplnila saténovou sukní (další silný trend sezony) a oversize sakem.

Náš tým

  • Modelka - Eliška Jelínková (Crush Models)
  • Styling - Nikola Marková
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Za poskytnutí prostoru k focení děkujeme LAGO showhouse Praha. Adresa: Ledkovská 8, Praha 20, www.lago.cz, @lagostorepraha

Načítám