Hlavní obsah

Co by vám na podzim nemělo chybět? Stylistka doporučuje džínovinu, leoparda, ale i klasický kardigan

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Podzim je oficiálně tu a s ním i nové módní kolekce, jež se zabydlely v obchodech. Do kterých kousků má smysl investovat? Tipy naší stylistky si můžete nejen přečíst, ale rovnou i prohlédnout v akci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Chcete si zpříjemnit začátek podzimu novým módním úlovkem? Třeba si vyberete z tipů, které pro vás do outfitů poskládala stylistka Mariya Patrovská. Vyplatí se vám do šatníku přidat další porci denimu, nepřehlédnutelného leoparda nebo kalhotový kostým, který unosíte na bezpočet způsobů.

Double denim

Pokud máte velkou zásobu denimu, jste na nadcházející sezonu vybavené. Jedním ze zásadních trendů podzimu je totiž double denim, tedy kombinování dvou (a více) kusů džínoviny. Do téhle kategorie může spadat i overal, který spojuje dva díly, přehodit přes něj ale můžete i džínovou košili, jako to udělala stylistka. Zkombinovat můžete samozřejmě i samotnou košili s džíny a na nachlup stejném odstínu trvat nemusíte.

Leopardí šaty

Silným trendem podzimu je také leopard a jeho vzor, který si letos můžete pořídit snad na všem. Pokud vás jeho skvrnky opravdu baví, vsaďte na kousek, jako jsou šaty, ale klidně i sukně nebo halenka. Máte z téhle šelmy ostych? Začněte pozvolna u doplňků. Leopardí šaty stylistka doplnila koženkovým sakem a zmínit musíme i mokasíny, které jsou už několikátou sezonu v kurzu. Včetně vykukujících ponožek.

Stylový kardigan

Tímhle praktickým kouskem doplníte celou řadu (pod)zimních outfitů. Kardigan skvěle vypadá v doprovodu kalhot, širších džínů, sukně ale i džínových bermud, které jsou momentálně tak populární. Pokud se do nich mimochodem rozhodnete jít, nezapomeňte na podpatky, i kdyby to měly být jen nízké kačenky. U téhle délky je žádoucí postavu opticky prodloužit, čemuž pomůže i samotná bota do špičky.

Efektní sukně

Podzimní sezoně dominují i látky, poseté plíšky a flitry, které si rozhodně nemusíte schovávat až na silvestra. Inspirujte se nápadem stylistky a zdobenou sukni odlehčete bavlněným trikem a klasickým trenčkotem. Pokud se přikloníte k blýskavému topu, můžete ho přidat pro změnu k baggy džínům.

Trendy kostým

Návrháři neopouští ani kalhotové kostýmy, které se mezi módní trendy řadí už několik let po sobě. Pokud vám sladěné sako s kalhotami v šatníku stále chybí, doporučujeme se po nich minimálně porozhlédnout. Dají se různě obměňovat podle příležitosti a vyhrajete si samozřejmě i se samostatnými kousky. Zejména když jsou v jemném béžovém odstínu, který se jednoduše kombinuje.

  • Modelka - Natalie L. (Crush Models)
  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Jana Zimandlová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Nové scéně Národního divadla, Ostrovní 1, Praha 1.

Načítám