Hlavní obsah

Baggy džíny jsou stále in! Vyberte si z 20 stylových modelů a noste je s teniskami i „kovbojkami“

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pokud je pro vás pohodlí „až“ na prvním místě, pravděpodobně už je ve sbírce máte a pokukujete po exempláři číslo dva. Baggy džíny jsou přesně tím kouskem, ke kterému se budete vracet znovu a znovu, a dobrou zprávou je, že jsou i po několika superúspěšných sezonách stále trendy. Kde seženete ty nejlepší modely a podle čeho vlastně vybírat?

Článek

Propracovat se k baggy džínům může chvilku trvat, jakmile si je ale obléknete poprvé, nebudete je chtít sundat. Oproti slimkám, do kterých jsme se před lety soukaly (mimochodem, pokud vám tahle disciplína chybí, můžete se k ní vrátit – úzké džíny si probojovávají cestu zpátky do módního světa), je na těle stěží ucítíte.

Baggy džíny jsou in

Stella McCartney, Victoria Beckham nebo Michael Kors. U baggy džínů (pod tento pojem se dají schovat vesměs všechny modely volnějšího střihu) stále zůstává i většina návrhářů. A není to jen proto, že by nám chtěli dopřát trochu toho pohodlí – přitahuje je jejich svobodná estetika a ledabylost.

S čím je můžete kombinovat?

Baggy džíny nejsou jen módní, ale i poměrně snadno kombinovatelné. Hodí se totiž k nejrůznějším typům bot, ať už jsou to trendy tenisky, balerínky, boty do špičky nebo moderní „kovbojky“. Sluší jim také přítomnost pásku, který se k džínům, volnějším v pase, vyloženě hodí.

A co přidat nahoru? Při hledání ideálního módního parťáka myslete na rovnováhu. Objemné džíny je potřeba vyvážit, což můžete udělat několika způsoby. První variantou je přidat k nim top obepínající postavu (může to být basic tílko, ale i užší rolák), přes který se nemusíte bát přehodit třeba oblíbené sako. Zvolíte-li klasické tričko, nezapomeňte ho zakasat do džínů a stejně naložte i s dalšími topy. Třetí variantou je přidat vršek končící v pase, čímž může být třeba kardigan na knoflíky nebo stylově kontrastní, krátké tvídové sako.

Jak vybrat dokonalé baggy džíny?

Pokud už máte s baggy džíny zkušenosti, vrhněte se rovnou na fotky z nových kolekcí a vytipujte si modely, které byste chtěly vyzkoušet. V opačném případě si vezměte k srdci následující rady a argument, že se k vám volné kalhoty nehodí, protože je vám XX let, spolkněte. Baggy džíny miluje i Cher, které bude za dva roky osmdesát.

  • Nepátrejte jen po označení baggy. Tento styl spočívá ve volných nohavicích, které vám mohou poskytnout i větší džíny v rovném střihu (straight).
  • Do kabinky si vezměte i o velikost větší číslo, než běžně nosíte. Džíny mají ležérně padat na boky a neměly by být těsné v pase.
  • Pokud máte širší pas nebo boky a saháte po větší velikosti, nohavice můžou být široké až příliš. V takovém případě sáhněte raději po džínách s rovnými nohavicemi, které si vezmete o číslo větší.
  • Nohavice se momentálně nosí delší, dbejte proto na to, aby alespoň částečně překrývaly boty.

Načítám