Hlavní obsah

5 nejmódnějších bot podzimu. In jsou kozačky nad kolena, moto boots, ale i páry s hadím potiskem

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Trendy se nepromítají jen do sekce oblečení, ale i bot. Kterým párům se bude během letošního podzimu i zimy dařit nejlépe? V top pětce najdete kozačky nad kolena, boty v motorkářském stylu ale i páry, které zdobí kovové cvočky.

Článek

Obměňovat sbírku bot podle toho, co je zrovna in, samozřejmě nemusíte, pokud se vám ale návrháři trefili se svými vizemi do vkusu, proč odolávat? Páry, které najdete níže, pocházejí z týdnů módy a kolekcí pro podzim/zimu a pokud vás napadne, že byste si zašly podobné modely vyzkoušet, projděte si jednotlivé galerie. U každého přehlídkového páru totiž najdete několik módních alternativ.

Kozačky nad kolena

Extra vysoké kozačky zažívají úspěšnou sezonu a děkovat za to mohou (mimo jiné) značce Chloé. Nosit se budou modely v klasické kůži (oproti semiši z minulých let), které poskytují extra prostor a nohu těsně neobtahují. Nejvíce párů najdete v klasické černé, porozhlédnout se ale vyplatí i po odstínech jako bordó nebo třeba karamel. A k čemu se nejvíce hodí? K oversized saku, šatům ale i džínům, které letos znovu můžete nosit i ve slim střihu.

Moto boots

Zapomeňte na šněrovací biker boots. Letošním hitem jsou moto (motorcycle) boots, které vychází z motorkářských bot. Poznáte je podle všech možných přezek, zipů, volnějších střihů a častokrát také lehkému efektu opotřebení. Vyznavačky čisté elegance mohou tyhle páry ignorovat, pokud vás ale baví módní prvky, které jsou cool a tak trochu nedbalé, určitě jim dejte šanci. Nejčastěji se kombinují s protichůdnými kousky jako jsou sukně a šaty, rozumět si ale budou i s džínami.

V jezdeckém stylu

Podzimní kolekce jsou plné kozaček v klasickém jezdeckém stylu, které se do módy pravidelně vrací. Jejich výhodou je, že jsou velmi pohodlné a vypadají skvěle s nejrůznějšími typy kalhot. Díky jejich volnějšímu střihu si k nim můžete vzít i oblíbené straight džíny.

S extra cvočky

Zatímco na jaře se holky milující módu sháněly po ocvočkovaných balerínkách Alaïa, na podzim jsou žádané kozačky a kotníkové boty s ještě většími kovovými aplikacemi. Za jejich tvorbou stojí značka Chloé a vy se po podobných párech můžete porozhlédnout v obchodech. Nebo naší galerii.

S hadím potiskem

Pokud ve vašem šatníku převažují minimalistické kousky, jsou tyhle boty přesně pro vás. Páry s výrazným potiskem totiž skvěle doplní jednoduché outfity a zařídí vám, téměř bezpracně, komplimenty. Pořídit si můžete kozačky, ale i nižší kotníkové boty nebo nízké boty s páskem přes nárt, které můžete vzít s sebou i na večírek. Pokud hadům nefandíte, vyměňte je za stále trendy leoparda nebo jemnější krokodýlí reliéf.

Načítám