Hlavní obsah

22 nejkrásnějších maxišatů na každý den. Vyberte si kousek, který sluší opravdu všem

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Mini a midi prominou, ale tentokrát budeme pozornost věnovat dlouhým šatům. Kousky v maxi délce patří mezi nejsilnější trendy léta a navzdory tomu, co se o nich povídá, jsou nejen příjemné, ale i velmi lichotivé. Vyberete si?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Maxišaty zažívají mimořádně úspěšnou sezonu. Letos se k nim přiklonilo rekordní množství návrhářů, a pokud je tak budete chtít přidat do šatníku, rozhodně budete mít z čeho vybírat. Které kousky zaujaly nás a jak vybrat model, který vám bude opravdu slušet?

Maxišaty sluší každé postavě

Ačkoli o nich koluje spousta mýtů, dlouhé šaty jsou opravdu kouskem, který sluší všem. Samozřejmě za předpokladu, že sáhnete po střihu, jenž vám svědčí. Maxi varianty se nejčastěji obávají ženy menšího vzrůstu, dlouhé šaty ale umí ve skutečnosti postavu opticky prodloužit, podobně jako monochromatické outfity. Pokud jste si je párkrát odnesly do kabinky a neuspěly, možná jste sáhly po beztvarém nebo zbytečně volném střihu. Pro menší postavu je důležité zvolit splývavé šaty s jasně definovaným pasem nebo ještě lépe model, který obkresluje křivky.

Pokud jsou vám všechny šaty příliš dlouhé a nechce se vám je nechávat zkracovat, zaměřte se na takzvanou délku „midaxi“, která balancuje na pomezí midi a maxi. Na vaší postavě budou končit v místech jako maxišaty.

Dlouhé šaty samozřejmě sluší i různým typům postav včetně žen s plnějšími křivkami. I tady se ale vyplatí zaměřit na šaty s alespoň naznačeným pasem a případně i lehkým véčkem, které prodlouží a zeštíhlí trup. Modely příliš volného střihu u těchto postav častokrát nefungují a mohou zbytečně přidat na objemu.

Jak si poradit se stylingem?

V našem výběru najdete ležérní maxišaty, které můžete nosit na denní bázi. Výhodou téhle délky je, že si skvěle rozumí s nízkými botami, takže pokud přemýšlíte, co k šatům obout, sáhněte ideálně po placatých nízkých sandálkách. Pokud si chcete přidat na centimetrech a obout podpatky, znovu dejte přednost otevřeným botám, jako jsou sandálky, které vyváží množství látky na těle. S vysokými botami ale nakládejte opatrně – dlouhé šaty působí lépe v doprovodu nižšího podpatku.

Maxišaty nejlépe vypadají samy o sobě, pokud ale potřebujete přidat svršek, vybírejte ty, které sahají do pasu. Přes některé typy šatů pak můžete obléknout i jednoduchý svetr, jenž vám na chvíli vytvoří iluzi dlouhé sukně. Až ho budete chtít sundat, přehoďte ho ledabyle přes ramena.

Načítám