Hlavní obsah

15 stylových kousků do podzimního šatníku. Od bundy s beránkem až po sukně a pleteniny

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pokud do obchodů vyrážíte s pečlivě sepsaným seznamem, máte bod za organizovanost. Jestli si ale „jen“ chcete udělat radost novým úlovkem, můžete se v záplavě oblečení snadno ztratit. Proto jsme pro vás připravili módní tahák obsahující 15 trendy kousků, na které se na podzim vyplatí zaměřit.

Článek

Samozřejmě je nemusíte shánět všechny, položku po položce. Pakliže ale hledáte trendy kousky, které by doplnily vaši módní sbírku (ideálně plnou všech klasických basic kousků), následující tipy vás mohou nasměrovat.

Od krátkého trenčkotu po bundu s beránkem

Podzim je především o vrstvení a také svršcích, které ještě nemusí připomínat spacáky. Pokud milujete (a vlastníte) klasický trenčkot, můžete si do kabinky odnést jeho zkrácenou variantu, která perfektně doplní například kalhoty volnějšího střihu, ale i libovolně dlouhé šaty a sukně.

Trendy svrškem, který stojí za pozornost, je i bunda z vlněné směsi, jež mívá střih podobný bomberu. Díky své délce, sahající do pasu, zase pasuje ke všem možným střihům kalhot, včetně těch širších a perfektně si notuje i s ležérními džíny.

Pokud je vám blízký bohémský styl, který vládne letošní sezoně, pořiďte si bundu s beránkem, která je skvělým parťákem pro rozevláté šaty. Letecké bundy ale samozřejmě můžete pojmout i moderně a zkombinovat je jen s ležérními baggy džíny a tričkem.

Nezapomeňte na sukně ani pleteniny

Mimochodem pokud ještě džíny s širokými nohavicemi nemáte, měly byste si dát za cíl je minimálně vyzkoušet. Podobně jako sukně v mididélce, které jsou dalším z výrazných trendů podzimu. Pokud vlastníte delší sukni v plisovaném provedení, noste ji nadále – tyhle lehké kousky se skvěle kombinují s objemnějšími svetry a kozačkami.

A pozornost jsme věnovali i vrškům – kromě boho halenky s volánky se vyplatí investovat také do zábavných pletenin (přimlouváme se alespoň za jednu barvu nebo hravý detail) a vest. Zatímco jaru vládly vesty oblekové, na podzim využijete ty pletené, které se dají nosit na různé způsoby. Vestu můžete obléknout přímo na tělo a přehodit přes ni sako, stejně tak se ale dá podložit basic trikem, košilí a v některých případech i halenkou.

Načítám