Hlavní obsah

Velká proměna čtenářky Víti: O vlasy se jí postarala kadeřnice tří prvních dam včetně Evy Pavlové

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Víťa před proměnou Foto: Jakub Jurdič

Dvaašedesátiletá Vítězslava se nemohla dostat do lepších rukou. O její vlasovou proměnu se postarala kadeřnice Petra Vavrušková, mezi jejíž klientky patřily rovnou tři první dámy. Včetně té současné Evy Pavlové. A dopřáli jsme jí samozřejmě i péči vizážistky a stylistky.

Článek

Čtenářka Víťa je hrdou babičkou, pracuje v nemocniční lékárně a dlouho si pohrávala s myšlenkou, že by si vlasy výrazněji zkrátila. Nebyla si ale jistá, co by jí vlastně slušelo, a tak se přihlásila do naší proměny. Výsledek předčil veškerá její očekávání.

Dlouhé vlasy jsou minulostí

S Víťou jsme se sešli v pražském vlasovém studiu Vavruškovi, kde se jí ujala přímo jedna z majitelek salonu Petra Vavrušková. Ta se v oboru pohybuje déle než třicet let a jednou z jejích prvních klientek byla Olga Havlová. Později se jí do rukou svěřila i Dagmar Havlová a v loňském roce také současná první dáma Eva Pavlová. S obrovskou péčí se ale stará o vlasy všech svých klientek a stejně přistupovala i k naší čtenářce. „Víťa přišla s prošedivělými vlasy, ve kterých měla zbytky světlých odstínů, a já pro ni chtěla vytvořit světlou barvu, jež bude působit co nejvíce přirozeně,“ vysvětlovala své kroky Petra Vavrušková. K hlavě nanesla tmavší odstín, délky prosvětlila technikou balayage a dbala na to, aby byla výsledná barva chladnější. Ke čtenářce se studený tón hodí a zároveň v něm více zaniknou následné šedé odrosty.

Ačkoli dala Víťa kadeřnici volnou ruku a nadnesla, že by se nebránila ani krátkým vlasům, Petra Vavrušková jí doporučila spíše polodlouhý účes. „Od určitého věku mám raději spíše ženštější účesy a tahle délka je navíc variabilní a praktická na úpravu,“ řekla kadeřnice s tím, že vlasy sestříhala tak, aby působily více mladistvě a fresh. Finální look pak navlnila, aby se obličej opticky ještě více zjemnil.

Čtenářka byla z výsledného účesu nadšená. „Líbí se mi to moc! Ten střih je hrozně zajímavý a barva úplně úžasná,“ rozplývala se Víťa.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice vlasy zkrátila a pustila se do barvení. U hlavy nechala odstín trochu tmavší, délky pak zesvětlila pomocí techniky balayage Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pečlivě se věnovala také střihu. Jejím cílem bylo vytvořit svěží, polodlouhý účesFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Po vyfoukání vlasy ještě natočila do vln, aby celek působil měkčím dojmem Foto: Jakub Jurdič

V péči vizážistky

Ruku v ruce s novou vizáží jde i líčení, a tak jsme čtenářku svěřili do rukou vizážistky Lindy Chudomelové. Víťa vyznává v oblasti make-upu minimalismus a líčí se jen velmi lehce. Vizážistka jí ale ukázala, že se nemusí bát čas od času použít i výraznější rtěnku, obzvlášť v případě, že nemíří do práce, ale za zábavou. Dala jí vyzkoušet nejen růžovou, ale i červenou a přirozenou tělovou barvu a poradila jí, jak zacházet s tvářenkou. Na víčka pak nanesla hnědočervené stíny, které vytáhly barvu jejích očí. A jak její práci ohodnotila čtenářka? „Na výraznější líčení nejsem zvyklá, ale musím uznat, že to vypadá dobře a je pěkné si to někdy vyzkoušet.“

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka pro čtenářku vybrala stíny v hnědočerveném odstínu a během samotného focení přidala ještě výraznější rtěnkyFoto: Jakub Jurdič

V novém oblečení

„Pracuji ve zdravotnictví, takže do práce nosím bílý oděv, na kulturní akce ale ráda oblékám šaty i halenky,“ prozradila nám Víťa, než si pod dohledem stylistky Ireny Vokrojové vyzkoušela několik outfitů. Čtenářka má bezproblémovou štíhlou postavu, ale je menší výšky, stylistka proto do svého výběru zakomponovala šaty i sukně v midi délce, které umí opticky prodloužit postavu. V případě kalhot pak zase sahala po zkrácené délce.

Většina kousků je ve světlých nebo výraznějších barvách, což je něco, co stylistka ženám ve zralém věku vřele doporučuje. Tyto barvy totiž vždycky budou působit mladistvěji než tmavé, ponuré odstíny. A jaké bylo hodnocení Víti? „Je to nádherné. Líbilo se mi úplně všechno!“.

Náš tým

  • Vlasy - Petra Vavrušková, vlasové studio Vavruškovi. Adresa: K Brusce 4, Praha 6, www.vavruskovi.cz, Instagram @vavruskovi_hair
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám