Hlavní obsah

Proměna čtenářky Petry: Padesáté narozeniny oslavila s přirozenou barvou ve stylu JLo

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Petra před proměnou Foto: Jakub Jurdič

Proměna nemusí být pokaždé o radikálním zkracování nebo přechodu z tmavé barvy na blond. I pár drobných změn udělá své, což je i případ čtenářky Petry, které jsme dopřáli zkrášlující den těsně před jejími padesátými narozeninami.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dnes už můžeme přát jen to nejlepší do nové dekády! Čtenářka Petra minulý týden oslavila padesáté narozeniny, a to s účesem, kterým se inspirovala u JLo. Promelírované vlasy jí vylepšila kadeřnice Andrea Kratochvílová a došlo i na líčení a styling.

Melír nahradila balayage

Petra pracuje jako úřednice, má dvě dospělé děti a pochází z Kopřivnice, odkud za námi přicestovala i s kamarádkou coby morální podporou. Do péče si ji vzala kadeřnice Andrea Kratochvílová z pražského salonu Jarky Čechové, které čtenářka ukázala svůj vysněný účes, inspirovaný Jennifer Lopez. A kadeřnice na něj kývla: „Petra je teplý typ, takže jí jemné prosvětlení a teplé tóny budou vyloženě slušet. Co se týče délky, jsem jen pro decentní zkrácení a spíše prostříhání. Klientce tahle délka sluší a takto husté vlasy by se navíc v kratší variantě hůře upravovaly,“ zhodnotila.

Kadeřnice se rozhodla zapracovat především na barvě. „Vlasy byly přesušené, byl tam velký odrost a příliš široký melír,“ komentovala odbornice, která vlasy zesvětlila pomocí techniky balayage a opticky je sjednotila tak, aby barva působila přirozeně. V dalším kroku je tónovala teplými odstíny – k hlavě nanesla zlatohnědou, délky pak nechala medové se zrzavými odlesky.

Vlasy prostříhala tak, aby do sebe jednotlivé prameny více zapadaly, a na délku ustřihla jen pár centimetrů. Čas věnovala i péči – do vlasů zapracovala ampulku s hloubkovou výživou a až poté je šla foukat a upravovat. Petra byla z nového, vylepšeného účesu nadšená!

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice Andrea Kratochvílová vlasy zesvětlovala technikou balayage a následně tónovalaFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Délku dramaticky nezkracovala - soustředila se ale na úpravu samotného střihu a také výživu vlasůFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Po vyfoukání vlasy ještě navlnila žehličkou Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Prosvětlené vlasy, tónované do teplých odstínů, jsou pro Petru tím pravýmFoto: Jakub Jurdič

Linky a řasy na přání

Jak zhodnotila vizážistka Linda Chudomelová, Petra má moc hezkou pleť, která nepotřebuje mnoho make-upu. Použila proto jen jeho lehkou verzi a soustředila se spíše na projasnění obličeje. Vyšla pak vstříc čtenářce, která se chtěla naučit linky a přála si také vyzkoušet umělé řasy. Protože má převislá víčka, vizážistka jí ukázala, jak takové oči správně nalíčit. „Ačkoli se u každého postupuje trochu jinak, podstatou je vždy kreslit linky tak, jak chcete aby vypadaly, když máte otevřené oči a koukáte na někoho zpříma,“ vysvětluje vizážistka, která nechala zbytek líčení co možná nejjednodušší, včetně přirozených nude rtů.

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka Linda Chudomelová jí na přání namalovala linky. Výrazné oči pak doplnila rtěnkou v tělovém odstínuFoto: Jakub Jurdič

Oblékání drobné postavy není bez práce

„Ženy s drobnými postavami, jakou má Petra, to nemají tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát,“ říká stylistka Mariya Patrovská a čtenářka její slova potvrzuje. „Je mi všechno velké. Častokrát zaběhnu do dětského oddělení, ale zpravidla jde o rovné střihy, které nejsou tvarované na ženskou postavu,“ říká Petra, která ráda střídá ležérní kousky s těmi elegantnějšími.

Podobně útlým ženám stylistka radí, aby se nebály experimentovat a kromě minidélek vyzkoušely i varianty maxi. A přesně toho se držela i při výběru modelů pro Petru. „Dlouhá sukně s metalickým efektem, ve spojení se zvýšeným pasem a zakasanou košilí, jí krásně vytáhla siluetu,“ komentovala stylistka, která v délce na zem vybrala i šaty v mořském modrozeleném odstínu.

Z krátkých délek pak vybrala Petře minisukni: „Na denní nošení ji doporučuji doplnit jednoduchým vrškem a buď zábavnými podpatky, nebo teniskami,“ doporučuje módní expertka. A který model se čtenářce líbil nejvíc? Dlouhá metalická sukně a v těsném závěsu neonová mini.

Náš tým

  • Vlasy - Adéla Kratochvílová, kadeřnický salon Jarky Čechové. Adresa: Politických vězňů 23, Praha 1 - Nové Město, www.jarkacechova.cz, @hairsalon_jc
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling - Mariya Patrovská

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám