Hlavní obsah

Proměna čtenářky Jany: Její vlasy dostaly po covidu zabrat. Po zásahu kadeřníka vypadají mnohem lépe

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Pro sedmašedesátiletou Janu byla proměna obrovským krokem mimo komfortní zónu, poháněla ji ale zvědavost, a jak sama říká, touha podívat se na sebe očima někoho jiného. Její vlasy navíc dostaly v posledních letech zabrat – po prodělaném covidu prý přišla skoro o třetinu původního objemu.

Článek

Čtenářka Jana je kreativní duší, která vyrábí autorské stříbrné šperky (ano, jeden z nich má na úvodní fotce na krku) a svou techniku dokonce učí ostatní. S proměnou své vizáže ale potřebovala pomoci naopak ona. Rady si nevěděla především se svými vlasy, které se výrazně zhoršily po prodělaném covidu, těšila se ale i na tipy z oblasti líčení a oblékání.

Barva vlasů potřebovala sjednotit

Vlasové proměny čtenářky se ujal kadeřník Libor Smrž, který Janě okamžitě vymluvil její oblíbený tuhý šampon, který sice čistí, ale vlas nijak nevyživuje. Po dohodě s Janou se rozhodl také vlasy celkově zkrátit a vyzmizíkovat šediny. „Klientka má vlasy prošedivělé, délky jsou ale stále dost tmavé. Proto jsem se rozhodl je zesvětlit pomocí techniky balayage a tónovat do studena, aby vypadaly dobře i v momentě, kdy budou odrůstat,“ popisoval kadeřník.

Vlasy pak sestřihl do délky sahající ke klíčním kostem a účes doplnil šmrncovní patkou. A co na to Jana? Ze své nové barvy byla nadšená a dobře se cítila i v kratší délce, která ji zbavila extra suchých konců. Od kadeřníka si odnesla dokonce jím vytvořenou vlasovou masku, kterou má za úkol pravidelně používat.

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Janiny vlasy už profesionální zásah potřebovaly. Kadeřník Libor Smrž začal zkrácením slabých koncůFoto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Kadeřník se pustil do zesvětlování a vlasy následně tónovalFoto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Po procesu barvení ještě doupravil střih a pustil se do finálního foukáníFoto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Jemné líčení od profíka

Jana se líčí jen velmi málo a velké nánosy líčidel rozhodně nepotřebuje. Pleť jí pochválila i vizážistka Jana Zimandlová, která ji ještě vylepšila lehkým make-upem. Čtenářce poradila, jak ideálně zdůraznit oči (použila hnědocihlové stíny a linku do řas) a obočí, které se častokrát podceňuje, a líčení pak dotáhla broskvovou tvářenkou a rtěnkou, které dodají tváři šťávu. A ačkoli se sama Jana téměř nelíčí, výsledný make-up vizážistce pochválila.

Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Čtenářka Jana si užila i péči vizážistky Foto: Jakub Jurdič, Proženy.cz

Tmavé šaty nahradily barvy

V závěru proměny jsme Janu svěřili do rukou stylistky Ireny Vokrojové, která si pochvalovala, že je čtenářka otevřená všemu. Ačkoli se zprvu na kousky v bílé barvě netvářila, věřila stylistce a zkusila si je obléknout. A ve výsledku právě tenhle komplet označila za svůj nejoblíbenější. „Doma mám většinu věcí tmavých, ale v tomhle jsem se cítila skvěle,“ prohlásila Jana s tím, že ji příjemně překvapil i letní „pyžamkový“ komplet. Tyhle kousky byly navíc z viskózy, takže jsou na těle opravdu příjemné. A dobře se cítila i v džínách, které sama řadí, po boku šatů, ke svým nejoblíbenějším kouskům.

Náš tým

  • Vlasy – Libor Smrž, salon Libor Smrž Hair. Adresa: Dlážděná 1003/5, Praha 1 – Nové Město, www.liborsmrzhair.cz, @liborsmrz_hair
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám