Hlavní obsah

Topy a šaty s tenkými ramínky či odhalenými zády? Nezazděte je vykukujícími ramínky od podprsenky

Foto: Jeremy Moeller , Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller , Gettyimages.com

Špagetová ramínka, nahá ramena, odhalená záda, ale i hluboké dekolty. Letní móda je na podobné prvky bohatá a ano, na těle mohou vypadat opravdu skvěle. Tedy za předpokladu, že je nezazdíte nevhodně zvoleným prádlem. Ve kterých případech se vyplatí odložit klasickou podprsenku s ramínky?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Letní kolekce jsou plné zajímavě řešených šatů, ale i topů, za které sklidíte nejeden kompliment. Tedy za předpokladu, že se rozhodnete pro správné spodní prádlo. Ale nebojte – žádné složitosti v tom nejsou. Pravidlem číslo jedna je, že by spodní prádlo mělo zůstat skryté. A ano, počítá se každý milimetr vykukujících ramínek.

Strategii prádla promýšlejte dopředu

Budeme přísní. Podprsenka, nejde-li o promyšlený a cílený módní záměr, by neměla být vidět a měly byste na to myslet pokaždé, než si domů odnesete nové šaty nebo top. Každé oblečení zkrátka klasickou podprsenku nesnese a to je potřeba vzít v potaz. Pokud se tak z jakýchkoli důvodů odmítáte vzdát podprsenky s kosticemi a ramínky, musíte počítat s tím, že budete ve svém módním výběru limitované. Pořád je ale lepší oželet tílko se špagetovými ramínky, než z nich nechat vykukovat ramínka od podprsenky v domnění, že „ten kousek nevadí“ nebo se z toho snažit vyklouznout výměnou klasických ramínek za ta silikonová. I když jsou průhledná a tváří se nenápadně, vidět opravdu jsou.

Klasickou podprsenku budete muset odložit také u šatů a topů s odhalenými rameny (ať už jedním nebo oběma), nahými zády nebo extra hlubokým dekoltem. Co se týče módního hitu tohoto léta, topů se zavazováním vpředu, tady můžete díky šněrování udělat výjimku a podprsenku šikovně schovat.

Bílá podprsenka jako největší nešvar

U tohoto tématu musíme zmínit ještě jednu častou chybu a to je nošení bílého prádla pod bílé oblečení. Jakkoli tohle spojení zní logicky, bílá, nejde-li o variantu off-white, je poměrně zářivá barva a je tak mnohem vhodnější ji nahradit tlumeným tělovým odstínem. Podprsenka v tělové barvě je jedním z nejuniverzálnějších kousků, který můžete v prádelníku mít a použít se dá i pod jemně průsvitné, případně i háčkované topy a šaty.

Načítám