Hlavní obsah

Sezona šatů nekončí! S čím je nosit, když se ochladí? Vsaďte na koženou bundu, trenčkot nebo bomber

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Zatímco v létě jsou plně soběstačné, dnes už k nim potřebujete (módní) posily. S čím kombinovat šaty, když se ochladí? Inspirujte se outfity streetstylových ikon a zjistěte, na které svršky i boty se můžete v nadcházejících týdnech spolehnout.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Sezona šatů samozřejmě nekončí prvním podzimním dnem, přesto mnoho žen snižuje frekvenci jejich nošení na minimum. A to je škoda. V módě se cení síla kontrastu a modely, včetně těch z lehčích materiálů, se dají skvěle kombinovat s nejrůznějšími kabátky i kozačkami. Chcete pár konkrétních příkladů? Pojďte se podívat, jak šaty na podzim nosí ženy, které milují módu.

Jak nosit šaty na podzim

Nechcete chodit až do května v kalhotách? Pak se vám vyplatí zdokonalit se v umění kombinování šatů. Dokud teploty šplhají až ke dvaceti stupňům, využijete oblíbené tenisky, balerínky nebo mokasíny, ze kterých můžete, máte-li odvahu, nechat vykukovat ponožky. Obujte i boty v kovbojském stylu – hodí se téměř ke všem typům šatů.

Co se týče svršků, na maximum využijte saka (na podzimní vrstvení se hodí ideálně modely v oversized střihu), džínové bundy (opět se vyplatí střihová rezerva), ale klidně i svrchní košile, které se dají dovybavit páskem. Přes šaty můžete obléknout také objemný rolák, ten bude budit iluzi, že jste ven vyběhly v sukni. Pro tento účel se nejvíc hodí delší šaty a obecně takové, jež mají od pasu dolů alespoň trochu volnější střih.

Jakmile se začnou teploty snižovat, přejděte na trenčkoty (tuto klasiku můžete přehodit přes jakékoli šaty bez výjimky), kožené a koženkové bundy a později také vlněné kabáty. Pro ležérnější kombinace lze doporučit bomber, který se díky svému objemu skvěle hodí i k užším střihům šatů.

Velké možnosti máte v kategorii obuvi. Až se ochladí, nemusíte sahat jen po elegantních kotníkových botách a kozačkách na podpatku. Šaty si rozumějí i s kontrastními páry: s masivnějšími kozačkami bez podpatku anebo s obuví ve stylu martensek, které podporují wrong shoe theory neboli „teorii nevhodných bot“.

Fotogalerie: Co nosit přes šaty na podzim?

Pokud nechcete zůstat jen u teorie, projděte si fotogalerii, kde najdete celou řadu konkrétních módních příkladů. Narazíte-li na kombinaci, která je blízká vašemu stylu, klidně ji použijte jako inspiraci v nadcházejících týdnech.

Načítám