Hlavní obsah

Co si přibalit na letní dovolenou? Plavky, lehké kaftany, stylové šaty a pár doplňků

Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Dovolená má být pokud možno bez stresu, takže pokud si chcete odpočinout po všech stránkách, nepodceňte předchozí přípravu. Co se vyplatí přibalit do kufru, když se chystáte trávit prázdniny u moře? Inspirujte se našimi tipy, které vám pomohou zaplnit případné módní mezery.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Poslední, co chcete na dovolené řešit, jsou módní dilemata. Proto vám doporučujeme místo přístupu „naházím do kufru oblíbené kousky a nějak si s tím poradím“ zvolit trochu účinnější strategii.

Jak se sbalit na dovolenou

Abyste se na dovolené nemusely zdržovat s prohrabováním kufru, radíme vám kousky, které si plánujete vzít s sebou, nejprve všechny vyndat. Zkuste si přitom konkrétně sesumírovat, kolik různých kombinací jste z toho schopné poskládat a jestli máte před sebou kousky, které spolu vzájemně ladí. Nahrubo si promyslete, co s čím budete moct nosit a pokud jste rozené plánovačky, klidně si poskládané kombinace vyfoťte do telefonu. Zejména samozřejmě ty, ve kterých chcete vyrážet do víru města.

Seznam obsahující přesný počet tílek a plavek vám samozřejmě psát nebudeme (nejste přece děti jedoucí na tábor), pokud ale začínáte přemýšlet nad kousky, které by se vám na letní prázdniny hodily, projděte si naši fotogalerii s módními tipy.

Plavky, topy, parea

Základem všeho jsou samozřejmě plavky (hlasujeme pro obě varianty – dvoudílné i celkové, které se dají použít i místo topu) a svršky, které se dají hodit přes ně. Mohou to být kaftany, uvázaná parea, ale i lehké košile, které se dají různě stylovat i využívat. Pokud jste rády sladěné, klidně si pořiďte košili ladící s plavkami, nic ale nezkazíte ani lněnou bílou klasikou, u které nemusíte řešit mačkání (to se zkrátka přirozeně děje). Obrovským trendem jsou také různé síťované a děrované kousky ve stylu šatů, které vypadají skvěle i v plážovém baru.

Bavlna, bambus, viskóza

V kufru byste měly mít i základní a snadno kombinovatelné kousky, jako jsou basic trika, tílka, lehké topy a šortky nebo vzdušné kalhoty (ideálně s příjemným elastickým pasem), ve kterých vám bude dobře i během horkých dnů. Určitě se vyplatí jít po přírodních materiálech sajících pot, jako je bavlna, len nebo bambus, velmi příjemná ale umí být i viskóza.

A zapomenout nemůžeme na šaty, které jsou jedním z nejpříjemnějších letních kousků a nemusíte u nich řešit, čím je doplnit. Šatů doporučujeme přibalit více – určitě upotřebíte letní bílou klasiku, do prázdninových dnů se ale skvěle hodí i výraznější barvy. Co se týče sukní, opět neuděláte chybu, když sáhnete po kusech z lehkých materiálů a bát se nemusíte ani prodloužených délek. Tyhle sukně pak stačí doplnit jednoduchým tílkem, trikem ale klidně i zmiňovanými celkovými plavkami.

Nejlepší doplňky k moři

Ačkoli s sebou nemusíte vézt celou šperkovnici, přibalit se vyplatí i pár výrazných doplňků. Skvěle budou vypadat motivy, které zapadají do přímořské atmosféry, jako jsou perly, mušle nebo zlato. Doma si nezapomeňte stylové sluneční brýle, které vylepší každý look a nepodceňte ani výběr bot k vodě. Místo nudných žabek si můžete pořídit nápaditější model, jako jsou například gumové Melissy (víte, že voní?), ale samozřejmě i cool pantofle nebo třeba klasické Birkenstocky, které se vyrábí i v bazénové, gumové variantě.

Co se týče tašek, nutností je velká plážovka, která by měla být současně odolná a s sebou doporučujeme přibalit i jednu menší kabelku, se kterou budete moct vyrazit mimo pláž. Vsadit můžete například na mini variantu ratanové tašky, která se bude hodit ke všem letním outfitům.

Načítám