Hlavní obsah

5 barevných kombinací, které rozzáří váš šatník: Zkuste dva odstíny fialové nebo oranžovou se zelenou

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Držíte se strategie jedna barva a dost? A co pokročit na vyšší level a pustit se do míchání více výrazných odstínů? Osmělte se a vyzkoušejte kombinace, které spolehlivě rozzáří váš jarní šatník. A nebojte, máte je od nás i s návodem.

Článek

Pokud je pro vás kombinování výraznějších barev náročnou disciplínou, určitě uvítáte tahák v podobě konkrétních módních příkladů. Kterým odstínům to pohromadě sluší a jak si poskládat outfit v podobném duchu?

Růžová + šedá + máslová

Růžové sako skvěle vynikne na bílém podkladu, pokud chcete ale vyzkoušet něco jiného, vyměňte oblíbené světlé triko za to šedé. Podobně můžete postupovat u většiny barev – neutrální šedá se s nimi prát nebude. Pokud chcete vystoupit ze své komfortní zóny, přidejte k růžové a šedé ještě trendy máslový odstín nebo jemnější skoro žlutou. Tyhle odstíny se podobně jako krémová hodí téměř ke všemu, jsou ale teplejší, a ve výsledku tak vyzní zase trochu jinak. Chcete zajít ještě dál? Přidejte k doporučené trojce ještě kapku syté oranžové barvy. Třeba v podobě kabelky.

Sytě oranžová + zelená

Osvědčenou dvojkou, které se není potřeba bát, je také oranžová a zelená. Pokud s barvami teprve začínáte, dávkujte je na menších plochách a nařeďte je bílou nebo třeba denimem. Oranžové sako tak můžete přidat k oblíbeným džínám a zelenou můžete promítnout třeba jen na kabelce nebo botách. Co se týče volby konkrétních odstínů, nejlépe vypadají tóny podobné intenzity – to znamená sytě oranžová s jasně zelenou nebo naopak světlejší oranžová s pastelově zelenou.

Šeříková + sytější fialová

Pravidlo podobných intenzit se nevztahuje na jednu a tu samou barvu, takže se nebojte míchat světlé a syté tóny oblíbených barev. Na tomto příkladu vidíte, jak dobře může vypadat, když se do hry zapojí světlejší šeříková i sytá fialová. Obě barvy jsou opět promíchané s bílou a doplňuje je akcent výrazné modré.

Oranžová + hnědá + bílá

Skvěle to ladí i teplé oranžové a hnědé, kterou můžete znovu podle libosti doplnit bílou. Ta umí všechny barvy přirozeně rozzářit a nechat vyniknout, takže jí odpusťte její nedostatky (zejména choulostivost). Mimochodem, výraznou oranžovou znovu nemusíte nechávat jen na bundě tak, jak to vidíte na příkladu níže – klidně začněte tím, že outfit v hnědé, bílé nebo i černé osvěžíte oranžovou kabelkou nebo třeba sandálky.

Pastelově žlutá + zelená

Do šatníku doporučujeme přidat i pastelově žlutou, která se překvapivě snadno kombinuje. Hodí se téměř ke všem světlým barvám a samozřejmě i základní bílé. Pokud outfit složíte z těchto dvou barev, můžete ho ještě okořenit zelenou, která tu funguje jako skvělý výrazný akcent. Pokud zelená není vaší oblíbenou barvou, bez obav ji vyměňte za trochu fialové, zářivě modré nebo růžové.

Načítám