Hlavní obsah

To nejlepší z šatníku Evy Herzigové: Svůj sex-appeal uměla vždy dokonale podtrhnout

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Od chvíle, kdy nafotila ikonickou kampaň na podprsenku Wonderbra, uplynulo celých třicet let, ve světě modelingu se ale Eva Herzigová drží nadále. Nepatří jen k našim nejúspěšnějším modelkám, ale i těm nejstylovějším. A skvěle se oblékala už na počátku devadesátých let, kdy se proslavila.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Píšeme, že se Eva Herzigová i nadále drží v modelingu, přesnější formulací ale možná je, že se tenhle svět drží jí. Zatímco dříve modelky upadaly v zapomnění už po pětadvacátém roce života (průměrný věk modelek se držel pod osmnáctým rokem), dnes jejich kariéra limitovaná není. Návrháři si na přehlídková mola zvou i ženy ve zralém věku, a jejich volba tak častokrát padá i na božskou, dnes jednapadesátiletou Evu. Naposledy se tahle trojnásobná máma objevila v jarní kampani značky Balenciaga a zúčastnila se i pařížského týdne módy, kde předváděla pro značky Saint Laurent nebo Mugler.

Hello, supermodelko!

Eva Herzigová se k práci modelky dostala už ve svých šestnácti letech, kdy vyhrála modelingový konkurz a vyměnila rodný Litvínov za Paříž. A uspěla. Zkraje devadesátých let se jí podařilo vmísit mezi modelingové legendy, jako byla Claudia Schiffer, Linda Evangelista nebo Naomi Campbell, a objevovala se na všech velkých módních přehlídkách, ať už to byl Chanel, Valentino, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler nebo Versace.

A v roce 1994 se představila i těm, které svět modelingu míjel – objevila se totiž na billboardech značky Wonderbra, kde byla vyfocena v jejich revoluční push-up podprsence. Reklama, která hlásala Hello boys (ahoj kluci), měla neuvěřitelný komerční úspěch a dodnes se řadí mezi nejúspěšnější kampaně značky. Toho, že vypadá skvěle ve spodním prádle, později využila i značka Victoria's Secret, která Evu povolala do svých služeb v letech 1999-2001.

Eva a její nejlepší looky od roku 1992

Tahle supermodelka patří k ženám, které to s módou přirozeně umí, a dobré volby dělala i v počátcích své kariéry. Ve světě módy se rychle rozkoukala a do společnosti si vždycky uměla vybrat šaty, které zaujmou. A i když častokrát oblékala modely, jež podtrhovaly její sex-appeal, nikdy v nich nepůsobila vulgárně. Láska k průsvitným materiálům modelce zůstala dodnes, a když se na večírku Kering objevila v transparentních šatech Saint Laurent, (nejen) všem přítomným spadla brada. A podobně zapůsobily i latexové šaty, těsně obtahující postavu nebo ty s odhalenými zády, které si česká supermodelka oblékla na letošní festival v Cannes.

Chcete si prohlédnout ty nejlepší looky Evy Herzigové? Vraťte se s námi v čase a projděte si její modely od devadesátých let až po současnost.

Načítám