Hlavní obsah

V šatníku Olgy Menzelové: Miluje boty jako Carrie Bradshaw a oblečení nosí roky, pokud se do něj vejde

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Olga Menzelová nás pozvala do svého nově zrekonstruovaného bytu v centru Prahy, kde žila s bývalým manželem, oscarovým režisérem Jiřím Menzelem. Cílem naší návštěvy byla móda! Styl Olgy je především udržitelný s důrazem na kvalitní kousky. Ty si v šatníku ponechává klidně dvacet let. Ukážeme vám čtyři outfity, které definují její styl.

Článek

Jak se obléká produkční Olga Menzelová? Spoustu módních kousků má v šatníku už několik let. „Stárnou se mnou. Když si člověk udrží váhu, může věci nosit do nekonečna - pokud stále splňují standardy vkusu,“ říká. Právě udržitelnost v módě je pro ni už po léta velkým tématem.

Již v roce 2006 přivezla do Prahy jednu z prvních výstav, která se tématu udržitelnosti věnovala. „Byla to výstava fotografií Francouze Yanna Arthuse-Bertranda, zaměřená na trvale udržitelný rozvoj, a jmenovala se Země krásná neznámá. Tehdy se mi na ni špatně sháněly peníze, protože nikdo nevěděl, o čem mluvím. Téma je to pro mě tedy osobní,“ uvádí nás do svého uměleckého i módního světa Olga. „Oblečení se nedá recyklovat, akorát spálit nebo nosit opakovaně. Když proto nemusím, neměním ho. A pokud slíznu módní kritiku, je mi to jedno,“ dodává se smíchem.

  • Olga Menzelová se zabývá produkcí uměleckých výstav. Je trojnásobnou maminkou a v současnosti žije s egyptologem Miroslavem Bártou.

(Ne)obyčejné triko a džíny

První outfit tvořilo bílé triko a modré džíny. Nesmrtelná kombinace složená ze dvou artiklů, které vlastníme doma skoro všechny. Kouzlo ale tkví v zajímavých střizích. Široké nohavice v současnosti vedou a také skvěle protahují nohy. Top je pak dvojitý - nejdřív si obléknete tílko a přes něj triko s dlouhým rukávem. Originální kousek s průstřihy na ramenou pochází z dílny české návrhářky. „S Hanou Zárubovou se známe osobně, máme se moc rády a mám od ní ve skříni několik kousků,“ vypráví Olga. České návrháře podporuje velmi ráda - spoustu šatů nebo sukní má také od Zuzany Kubíčkové, oslovuje ji rovněž tvorba Kateřiny Geislerové.

Šaty jako Večernice

U Olgy v šatníku najdete několik skvostů, tím největším jsou asi tmavomodré šaty od italské luxusní značky Bottega Veneta. „Mám je více než deset let, je to ruční práce. Částka za ně nebyla úplně malá, ale už se mi mnohokrát vrátila. Je to kus mého šatníku, který mě přežije, a věřím, že jednou je budou rády nosit i moje holky,“ říká. Šaty jsou v midi délce, která se hodí na nejrůznější příležitosti - záleží, jaké doplňky k nim zvolíte. V kombinaci s černými vysokými lodičkami jsou dokonalou kombinací na večer.

Oba outfity si prohlédněte ve fotogalerii

Nejpohodlnější lodičky

Jestli Olga na něčem ulítává, jsou to boty! Pokud daný pár sedí, nebojí se do něj investovat, jako třeba do černých semišových lodiček na jehlovém podpatku. „Jimmy Choo také není úplně levná značka, ale protože mi noha neroste, můžu je nosit roky.“ Miluje rovněž značku Manolo Blahnik, od které vlastní snad deset párů. „Umí zhotovit botu pro ženskou nohu tak dobře, že i vyšší podpatky jsou pohodlné,“ dodává. Tak proto v jeho lodičkách dokázala Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě lítat po New Yorku!

Praktičnost nade vše

Udržitelnost a pohodlnost, to jsou parametry, které v módě Olga vyhledává. Tím dalším je praktičnost a nemačkavost materiálu, kterou vyniká například plisovaná maxisukně od Hany Zárubové. „Když někam cestuji a chci vypadat dobře, beru tuto sukni. Vytáhnu ji z kufru a nemusím se zabývat jejím žehlením.“

Miluje také peleríny, které přehodíte přes ramena, a přitom nechávají prostor rukám. Zároveň v outfitu slouží jako zajímavý prvek. „V módě mám ráda jinakost, nechci vypadat jako všichni ostatní. Oblékám si věci, které se mnou souzní,“ říká.

Do tohoto outfitu Olga zakomponovala i svůj nejoblíbenější kousek, kterým je obyčejné černé tílko. Vyniká ale tím, že je v něm všitá podprsenka - opět velmi praktické! „Nosím ho v létě, v zimě, na cvičení i do divadla,“ říká Olga.

Ideální podzimní outfit

Poslednímu outfitu kralovala koženková sukně v netradiční maxi délce. Díky tomu skvěle prodlužuje postavu, což podpořila i kratší karamelová bundička z nové kolekce Hany Zárubové. K tomu nosí Olga ráda masivní kotníkové boty se zlatými aplikacemi od Balenciagy. „Od mládí jsem na boty ujetá, už jako malá holka jsem nechtěla hračky, ale hezké botičky,“ říká na závěr.

Celé outfity si prohlédněte ve fotogalerii

Načítám