Hlavní obsah

Oblíbený kousek princezny Kate? Bretaňský svetr. Klasika s proužky nikdy nevyjde z módy a bude slušet i vám

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Princezna Catherine je ke svým oblíbeným módním kouskům velmi loajální. A bretaňský svetr – nebo úplně jednoduše svetr s proužky – má v jejím šatníku výsostné postavení. V průběhu let se k němu pravidelně vrací a sáhne po něm pokaždé, když se chce cítit příjemně a pohodlně. A vy můžete udělat to samé.

Článek

Klasický svetr s proužky je pro princeznu Kate bezpečný kousek, na který spoléhá ve dnech, kdy jí protokol dovoluje ležérnější oblečení. V minulých letech jsme ji viděli proužky nosit i při plnění královských povinností – v takovém případě svetřík doplnila sakem nebo přidala elegantní kalhoty, častokrát ho kombinuje se svými oblíbenými úzkými džínami.

Princezna Kate a její oblíbené svetry

Proužkovaný svetr je také módní kousek, ve kterém se Kate několikrát spojila s veřejností – ať už to bylo emotivní video, kde se svěřila, že bojuje s rakovinou, nebo nedávné poděkování britským olympionikům. Oblíbený svetr si vybrala také na focení při příležitosti loňských pátých narozenin prince Louise nebo na setkání s komunitou otců a jejich dětí s návzem Dadvengers, kde pomohla upozornit na důležitost role tatínků při výchově potomků.

Princezna Kate má oblíbené svetříky v šatníku dlouhé roky a dává přednost kvalitním modelům Ralph Lauren, ME+EM nebo Erdem. Z cenově dostupnějších značek pak má pár svetrů z řetězce J. Crew.

Coco Chanel a její inspirace námořníky

Proužkované svetry a topy uměla ocenit už francouzská návrhářka Coco Chanel – tu inspirovaly uniformy bretaňských námořníků (odtud pochází název). Kontrastní pruhy tehdy plnily určitou funkci – měly být lépe vidět na dálku. Slavná návrhářka ráda trávila léto u moře a oblečení námořníků a rybářů ji zaujalo. Námořnický styl pak představila v roce 1917 ve svém obchodě v Deauville – a nový trend byl na světě.

Kam pro proužkovaný svetr?

Milujete – podobně jako princezna Kate – klasickou, nadčasovou módu? Pak by vám svetr s proužky neměl v šatníku chybět. Současným trendům vévodí volnější siluety, Catherine ale dává přednost kouskům na tělo, které se lépe hodí k vrstvení a vejdou se i pod klasicky střižené sako. K jaké módní variantě se přikloníte, je samozřejmě jen na vás. S proužky chybu neuděláte, a navíc se velmi jednoduše kombinují. Základní variantu v tmavomodré a bílé můžete přidat ke všem možným barvám i typům oblečení.

Načítám