Hlavní obsah

Vážně jí bylo šedesát? Sexy Francouzka ze seriálu Emily in Paris boduje v průsvitných šatech

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Ačkoli se herectví věnuje už od mládí, celosvětově známou se stala až díky roli Sylvie Grateau v populárním seriálu Emily in Paris. Philippine Leroy-Beaulieu sice prohlašuje, že se úsečné šéfce vůbec nepodobá, jedno ale mají přece jen společné. Obě provází pověst módních ikon, které se nebojí riskovat. Ani po šedesátce.

Článek

Omlouváme se hlavní hrdince Emily Cooper, ale asi se shodneme na tom, že skutečnou módní ikonou seriálu je její nadřízená Sylvie Grateau. A skvělý styl má i její představitelka, francouzská herečka Philippine Leroy-Beaulieu, která umí s citem dávkovat svůj sex-appeal.

Pařížanka narozená v Římě

Čtvrtá série Emily in Paris nás zavedla do Říma, což je shodou okolností místo, kde se Philippine Leroy-Beaulieu narodila. Do Paříže se přestěhovala ve svých šestnácti letech, aby se věnovala studiu herectví, ke kterému měla přirozeně blízko. Tatínek Philippe Leroy-Beaulieu byl herec, maminka Françoise Laurent modelka, která později pracovala jako návrhářka doplňků a šperků.

Francouzky versus Italky

Itálie je herečce dodnes blízká, a to nejen proto, že jsou místní, jak sama potvrzuje, vřelejší než Francouzi, ale baví ji i jejich odlišný přístup k módě. „Ženy v Itálii a zejména v Římě touží působit velmi žensky, zatímco Pařížanky tíhnou k maskulinním kouskům. Chtějí se cítit pohodlně, šik a především nenuceně. Italky se oproti tomu nebojí jít na hranu a klidně sáhnou po něčem až lehce nevkusném, což mě vlastně baví,“ prozradila herečka v rozhovoru pro Elle s tím, že jí osobně vyhovuje mix těchto dvou světů.

Nejsem jako Sylvie, vzkazuje

S postavou Sylvie Grateau prý nemá mnoho společného a liší se i jejich módní styl. „Je to obraz, který jsme vytvořili, a ačkoli není úplně přesný, v Paříži jsou opravdu ženy, které se takto oblékají, a dává smysl, že Sylvie je jednou z nich,“ řekla herečka s tím, že by byla přece nuda, kdyby majitelka marketingové firmy chodila oblečená v džínách, kterých jsou plné ulice.

V soukromí se obléká jednoduše a dává přednost kvalitním a nadčasovým kouskům. „To mě naučila máma. Investovat do krásných kousků, které v šatníku vydrží věčně. Je to lepší než mít skříň plnou věcí, na které po prvním nošení zapomenete. Kvalita je u mě vždycky před kvantitou,“ uvedla v rozhovoru pro Elle herečka. Další cennou radou od maminky bylo, aby se nesnažila být za každou cenu in: „Nesleduj trendy, vytvoř si svoje vlastní, říkávala.“

Když se snoubí elegance s vyzývavostí

Zatímco ve všední dny nedá dopustit na kvalitní košile, svetry a padnoucí džíny, v případě společenských událostí volí mnohem odvážnější strategii. Spolupracuje se stylistou Clementem Lomellinim a výběr oblečení je pro ni takovou malou hrou. „Tady rozhodně neupřednostňuji pohodlí – je to všechno o roli, kterou chci ten večer hrát, a o tom, abych se cítila skvěle,“ prozrazuje herečka, která se jednou objeví na přehlídce v koženém kabátu dlouhém až na zem, zatímco jindy si vybere kompletně průsvitné šaty z odvážné kolekce Saint Laurent.

Kdyby Sylvie Grateau opravdu existovala, určitě by na Philippine Leroy-Beaulieu spiklenecky mrkla a pomyslela si, že je zatraceně sexy.

Načítám