Hlavní obsah

Outfity podle Sexu ve městě. Sexy Samantha, dáma jako Charlotte i extravagantní Carrie? Unosíte je všechny!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Samantha, Carrie, Miranda nebo Charlotte? Nechte se svést „svatou“ čtveřicí k módnímu dobrodružství. Jejich legendární styl totiž asi ještě dlouho nepřestane bavit a inspirovat. Charakter i vkus mají tyto postavy odlišné, přesto se všechny čtyři následující nadčasové outfity mohou sejít i v jediném šatníku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Seriál Sex ve městě vyšel sice už před 26 lety, ale stále je velice oblíbený – a to i mezi mladší generací. A každičký díl přináší módní inspiraci! Jak se obléknout do romantického stylu podle Charlotte nebo jako eklektická Carrie či party girl Samantha? A samozřejmě jsme nezapomněly ani na sarkastickou právničku Mirandu.

Fenomén: Sex ve městě

  • První epizoda měla premiéru v červnu 1998, předlohou byla kniha Sex and the City spisovatelky Candace Bushnell.
  • Seriál se stal kultovním: Hlavní role se ujala Sarah Jessica Parker jakožto Carrie Bradshaw. Samanthu Jones hrála Kim Cattrall, Charlotte York ztvárnila Kristin Davis a Mirandu Hobbes zase Cynthia Nixon.
  • Seriál se dočkal pokračování v podobě dvou filmů (2008 a 2010) a také dalšího seriálu A jak to bylo dál... (2021). V současnosti fanoušci čekají na třetí sérii, která se právě natáčí.

Miranda Hobbes

Zrzka, workoholička, zapálená právnička a pro sarkastickou poznámku nejde nikdy daleko. I když Miranda Hobbes nebyla nikdy tak zaměřená na módu a boty od Manola Blahnika jako Carrie, jednu důležitou módní radu od ní můžete získat: Padnoucí outfit vám může dodat setsakramentské sebevědomí. (Pamatujete na díl, kdy se Miranda oblékla do svých starých džínů?)

  • Pro tuto inspiraci jsme vybraly outfit z roku 2000 ze třetí série (epizoda 11 Žít na ostří nože). Dokonale padnoucí malé černé jsou to, co skvěle vystihuje Mirandin byznys styl. Takové šaty užije v šatníku každá žena – a nejen do právnické firmy.

Carrie Bradshaw

Největší módní maniačkou byla z této čveřice nepochybně Carrie Bradshaw. „Svoje peníze mám ráda tam, kde na ně vidím, tedy v šatníku,“ prohlásila v jedné epizodě. Proslula svými eklektickými módními kreacemi, které měla na starosti kostýmová designérka Patricia Field. Outfity hlavní postavy byly elegantní a mnohdy také značně excentrické. Vždycky měly něco extra a ve většině případů nechyběly podpatky od věhlasných návrhářů a úžasné kabelky. (Na snímku má Carrie zrovna jednu diorku.)

Samantha Jones

Hledáte inspiraci na večírek? Inspirujte se u jedinečné Samanthy Jones! Nebojí se minišatů s flitry ani odhalujících sexy střihů. A její nejlepší doplněk? Sebevědomí! Stejně jako její kolegyně byla i Kim Cattrall během natáčení seriálu v úžasné formě a neváhala to ukázat: v jejích outfitech často hrálo hlavní roli odhalené vypracované bříško. Nebála se ani výrazných barev či extravagantních doplňků a klidně je kombinovala dohromady. Tato postava rozhodně nebyla minimalistka!

  • Tyto šaty ze třetí série jsou sexy, mají hluboký výstřih a navíc je zdobí štrasové aplikace. Podle módních pravidel by se chtělo říct: Uberte na zdobení kabelky nebo špercích! Ale samy vidíte, že Samantha se toho nebojí, ba co víc – vypadá to na ní skvostně.

Charlotte York

Trochu naivní, velmi romantická a za všech okolností okouzlující. Charlotte York nosila nejvíc ženské, nóbl outfity. Dala by zelenou všem topům s nabíráním, korzetovým vrškům a romantickým kouskům s volány. Spíš než mini- má raději midisukně, ale nebojí se ani obepnutých šatů a jako doplňky měla oblíbené čelenky a perly. Celkově se její styl hodně přibližuje trendu old money a tichého luxusu.

  • Tento snímek je z roku 2007 a model se objevil v prvním z dvojice celovečerních filmů. Klasické bílé šaty v mididélce a nude lodičky nepředstavují žádný módní výboj, zato je to velmi vytříbený a zároveň nenápadný outfit. Charlotte nemusí být za každou cenu trendy, ale vkusná a upravená ano.

Načítám