Hlavní obsah

Muži, kteří boří módní stereotypy: Od Timothého Chalameta a Lewise Hamiltona po Lennyho Kravitze

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Jestli v jejich šatníku něco nemá místo, pak je to nuda. Tito slavní muži posouvají pomyslné hranice pánské módy a dokazují, že na topy s odhalenými zády, flitry nebo květiny na krku nemáme my ženy monopol. Kdo vás svým stylem baví nejvíc? Timothée Chalamet, Harry Styles, Jacob Elordi, Lewis Hamilton nebo čerstvý šedesátník Lenny Kravitz?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Slavných mužů, kteří se umějí dobře oblékat, je v Hollywoodu spousta, my se ale zaměříme na ty s opravdu osobitým stylem, jenž má nějaký přesah. Jasně, jejich módní volby nejsou stravitelné pro všechny, tihle pánové ale dokazují, že v módě opravdu žádná pravidla ani nálepky neexistují.

Timothée Chalamet

Bylo by jednoduché ho zaškatulkovat jako hezouna se zástupy fanynek za zády, tenhle americko-francouzský herec má ale především velký talent. Za roli ve filmu Dej mi své jméno (2017) dokonce získal nominaci na Oscara i Zlatý glóbus. Timothée Chalamet momentálně boduje v druhém dílu sci-fi filmu Duna a na červeném koberci ohromuje svými promyšlenými outfity. Vyhledává obleky, které mají něco navíc, baví ho efektní materiály a také zpopularizoval perly. Není divu, že byl herec, který momentálně randí s Kylie Jenner, už před lety jmenován mužem s největším módním vlivem.

Harry Styles

Popový zpěvák a držitel tří cen Grammy bojuje proti genderovým stereotypům a nálepkování. Ukazuje, že muž může být mužem i ve flitrech, růžové, a dokonce i šatech, ve kterých se nechal před čtyřmi lety nafotit na obálku amerického Vogue. Mimochodem, Harry Styles se stal historicky prvním mužem, který se na coveru objevil – v minulosti jen sekundovali ženám. V rozhovoru pro známou módní bibli, tedy Vogue, prohlásil, že když jde nakupovat, častokrát zabloudí do dámské sekce, ve které najde skvělé kousky. Třeba průsvitnou halenku s volány, kterou měl ve svém videoklipu Falling.

Jacob Elordi

Móda baví i hvězdu seriálu Euforie, Jacoba Elordiho, na kterého se momentálně můžete zajít podívat do kina – ve filmu Priscilla hraje Elvise Presleyho. A za výkon v loňském snímku Saltburn byl nominován na cenu BAFTA jako nejlepší herec ve vedlejší roli. To, že má Jacob Elordi skvělý styl, zaregistrovala i módní značka Bottega Veneta, která z něj nedávno udělala svého nového ambasadora. Australský herec se objevil na jejich fotkách v lososovém svetru, je ale jen otázkou času, kdy dostane do ruky kabelku – jejich ikonické modely Cassette nebo Andiamo totiž sám v soukromí nosí.

Lewis Hamilton

Jezdec formule 1 a několikanásobný mistr světa Lewis Hamilton má jednu z nejširších a zřejmě také nejluxusnějších módních sbírek. Nestane se, že by na závody přišel ve stejném oblečení a už vůbec ne nudném. Lewis Hamilton miluje barvy, nebojí se ani kousků s výraznými strukturami a je častým hostem módních přehlídek, kde si vybírá své nové přírůstky do šatníku. Zahlédnout je můžete i na jeho instagramu, který sledují desítky milionů uživatelů, vlastní účet ale má i jeho bulldog Roscoe, jenž je stejně jako jeho majitel veganem milujícím cestování a prý i pozornost žen.

Lenny Kravitz

Zpěvák, který nedávno oslavil šedesáté narozeniny, s přibývajícím věkem rozhodně nezpomaluje. V ničem. Je v neuvěřitelné kondici (posiluje mimochodem zásadně v kožených kalhotách), a tak není divu, že jeho nový klip TK421, ve kterém se objevuje téměř nahý, má na YouTube miliony zhlédnutí. Lenny Kravitz ale vypadá skvěle, i když se oblékne do metalických kalhot, hadích bot a třpytivého křiváku, pod který si nevezme vůbec nic. V rozhovoru pro magazín People řekl: „Miluju módu a rád si hraju s oblečením. Je to vnější vyjádření toho, jak se cítíte. Když jsem začínal, bral jsem si věci z mámina šatníku a dělám to tak i dnes,“ řekl zpěvák, který podobně jako Harry Styles nevnímá oblečení optikou dámské, NEBO pánské.

Načítám