Hlavní obsah

Módní show Gucci plná VIP hostů. Osmdesátiletá legenda z kapely Blondie zářila vedle sexy hereček

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Milánský týden módy je v plném proudu a na včerejším programu byla přehlídka značky Gucci, která do prvních řad přilákala spoustu slavných hostů. Chybět nemohla jejich ambasadorka, Dakota Johnson, která vsadila na průsvitné šaty, ale i oscarová herečka Jessica Chastain nebo punková ikona Debbie Harry z kapely Blondie.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Italský Milán momentálně žije módou. Od úterý se tu pořádá fashion week zaměřený na ready-to-wear kolekce (určené pro každodenní nošení) pro jaro/léto 2025. Včera svou módní vizi zhmotnila značka Gucci, kterou po odchodu kreativního ředitele Alessandra Michele (ten nedávno vstoupil do módního domu Valentino) vede další italský návrhář, Sabato De Sarno.

Kdo si nenechal ujít módní show?

Přehlídka módního domu, který existuje déle než sto let, přilákala spoustu hvězdných hostů, kteří se samozřejmě oblékli do modelů Gucci. Nejvíce pozornosti směřovalo k herečce Dakotě Johnson, která je jednou z ambasadorek značky a Gucci pravidelně nosí i na červený koberec. Hvězda Padesáti odstínů, kterou styluje Kate Young, oblékla transparentní šaty a kožené oversized sako. Od značky Gucci samozřejmě měla i kabelku (ikonický model Jackie 1961, pojmenovaný po Jackie Kennedy Onassis) a slingback lodičky.

Do průsvitného kousku se oblékla i hvězda seriálu Ozark Julia Garner, která vsadila na nejoblíbenější barvu, s níž značka v poslední době pracuje, a tou je bordó. Konkrétní odstín si Sabato De Sarno nechal namíchat a pojmenoval jej Rosso Ancora. A když už jsme u transparentních materiálů, v síťovaném polo triku na show dorazil jeden z nejúspěšnějších modelů současnosti, Lucky Blue Smith.

Na hravou a současně sexy notu, která ke značce neodmyslitelně patří, hrála i herečka Daisy Edgar-Jones v třídílném háčkovaném setu. Herečky Jessica Chastain a Kirsten Dunst šly střídmější cestou a na přehlídku si oblékly květované šaty kopírující postavu.

Módní show si nenechala ujít ani hvězda Bridgertonových, herečka Nicola Coughlan, která vsadila na krátké bílé šaty a semišovou pelerínu, nebo punková ikona Debbie Harry z kapely Blondie, která v příštím roce oslaví osmdesáté narozeniny.

Gucci a kolekce na jaro/léto

A jak vypadala samotná jarní kolekce značky? Sabato De Sarno do ní zahrnul prvky, které jsou pro značku Gucci typické, a představil různorodou kolekci zahrnující bokové kalhoty, mini šaty ale i baggy džíny. Nechyběl ani jím namíchaný červený odstín, který se automaticky přelil z podzimu do jara, spolu s limetkově zelenou, citrusově oranžovou, ale i šedou nebo bílou. Několik kousků odkazovalo také na 60. léta a stylovou ikonu Jackie Kennedy Onassis: „Když jsem procházel archivy značky, narazil jsem na popis jejího stylu, který zněl ležérně vznešený. A tenhle pojem ve mně rezonoval, zatímco jsem oblečení tvořil,“ prohlásil návrhář na adresu své nové jarní kolekce, kterou si můžete prohlédnout níže.

Načítám