Hlavní obsah

Módní ikona z Bridgertonových: Nicola Coughlan se postavou vymyká hollywoodskému standardu

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Pokud se rádi vracíte do světa Bridgertonových, nemusíme vám Nicolu Coughlan představovat. Irská herečka je hvězdou nové třetí série a díky promování seriálu je na červeném koberci jako doma. Ačkoli se svou postavou nezapadá do hollywoodských škatulek, na adresu jejích outfitů padají samé superlativy. A oprávněně!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Minulý týden se na Netflixu objevila první polovina napjatě očekávané třetí série Bridgertonových, jejímž středobodem je Polin – tedy Penelope a Colin. Devatenáctiletou Penelope Featherington ztvárňuje herečka Nicola Coughlan, která je ve skutečnosti mnohem starší než její postava. Zkraje letošního roku oslavila sedmatřicáté narozeniny.

Herečka, která si své budoucí povolání vysnila už v pěti letech, hrála také v britském komediálním seriálu Holky z Derry, největší slávu jí ale přinesla první série Bridgertonových v roce 2020. Zahrála si i jednu z ikonických panenek ve filmu Barbie a letos se objevila v seriálu Big Mood. Neuchvacuje jen svým talentem, ale i odvážným módním stylem.

Kvůli obavám z kritiky se dřív držela zpátky

Nicola Coughlan se ve filmovém světě prosadila navzdory tomu, že nemá typické hollywoodské míry. Měří 155 centimetrů, má plnější postavu, a přesto exceluje v hlavní roli, což dokáže spousta diváků a především divaček ocenit. I ona má ale za sebou tvrdou zkušenost s hejty a na adresu své postavy si vyslechla celou řadu nevyžádaných názorů.

A právě to byl jeden z důvodů, proč se v minulosti oblékala dost nevýrazně. „Můj styl se hodně vyvíjel. Když jsem se začala objevovat na veřejnosti, nosila jsem kousky, ve kterých jsem se necítila nijak velkolepě. Bylo to hloupé, protože ve skutečnosti módu miluju a baví mě se hodit do gala. Ale místo toho jsem se soustředila na to, že na mě budou lidé koukat a kritizovat mě. Až později jsem si uvědomila, že tohle není cesta, a začala jsem se oblékat tak, jak jsem opravdu chtěla,“ přiznala herečka v rozhovoru pro Harper´s Bazaar.

Nicola Coughlan na červeném koberci

Ačkoli se prý v soukromí obléká hlavně pohodlně, když se Nicola Coughlan chystá na premiéru, nebojí se do toho opřít. „Ráda si obleču něco, co bych v každodenním životě nemohla,“ prohlásila hvězda pro InStyle s tím, že dnes se chce na červeném koberci hlavně bavit. A daří se jí to skvěle. Herečka, která spolupracuje s anglickou stylistkou Aimée Croysdill, si za léta v branži vydobyla pověst módní ikony s konexemi na návrháře, kteří ji na akce s chutí oblékají.

Při uvedení nové série Bridgertonových vystřídala rovnou několik výrazných modelů, ať už to bylo červené oversized sako od Stelly McCartney, nepřehlédnutelné peplum šaty od Danielle Frankel, nebo originální model se zlatým korzetem s vyrytým motivem srdce. Za zmínku stojí ale i šaty s kameny Swarovski, ve kterých vyrazila na premiéru filmu Barbie, nebo zeleno-broskvový komplet na módní přehlídce.

Načítám