Hlavní obsah

Z herečky z Gossip Girl je módní ikona. Outfity Kelly Rutherford (55) obdivují miliony sledujících

Foto: Instagram Kelly Rutherford

Foto: Instagram Kelly Rutherford

Ačkoliv v seriálu Super drbna platila za módní ikonu Serena van der Woodsen, ve skutečném světě je za svůj styl velebena představitelka její seriálové matky Lily. Pětapadesátiletá Kelly Rutherford má obrovský úspěch na instagramu, kde její „zrcadlová“ selfíčka hltají více než dva miliony sledujících.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Seriál Gossip Girl se točil kolem stylové Sereny van der Woodsen (Blake Lively) a její parťačky Blair Waldorf (Leighton Meester), skvěle oblečená však byla také Serenina matka, distingovaná Lily van der Woodsen. Módní styl této postavy připomínal momentálně skloňovaný tichý luxus, který byl ale tehdejšími trendy (seriál vznikal v letech 2007 až 2012) upozaděn. A na podobných principech stojí i současný šatník americké herečky Kelly Rutherford, která se svěřila, že se se svou postavou Lily (tu oblékal kostýmní designér Eric Daman) ovlivňovaly navzájem.

Focení jako módní výzva

Počet sledujících na instagramovém účtu Kelly Rutherford stále roste. Herečka si získala pozornost módních nadšenců, když začala postovat fotky svých oblíbených outfitů. Její motivace vám možná bude blízká. „Mám tendenci se neustále vracet k džínům a triku, a tak jsem se zeptala sama sebe, jak bych to mohla trochu pozměnit,“ prozradila v rozhovoru pro Vogue s tím, že chtěla sama sebe vyzvat k větší kreativitě. A když se jednou vracela s kávou v ruce z procházky, jednoduše se narychlo vyfotila ve výtahu – a dnes ho pravidelně střídá s exteriéry.

Syna pojmenovala po kabelce

Blondýnka se drží svého osobitého stylu, který působí luxusně a současně příjemně nenuceně. „Trendy příliš nesleduji. Když jsem natáčela seriál Melrose Place, našetřila jsem si na svou první kabelku Hermès, kterou v té době téměř nikdo nenosil (v 90. letech, pozn. red.). Milovala jsem ji, protože ji měla Catherine Deneuve a Grace Kelly, a říkala jsem si, že to je jedna z věcí, které budu moct předat dětem,“ vzpomíná herečka. Mimochodem jméno Hermès dala i svému (dnes osmnáctiletému) synovi, později se jí narodila i budoucí „dědička všech kabelek“ dcera Helena, té je patnáct.

Překvapivě dostupné oblečení

Herečka přiznává, že se na instagramu sama častokrát inspiruje a dává přednost lokálním značkám a kouskům, které jsou vyráběné v menších sériích. Ráda nakupuje během svých cest do zahraničí a podotýká, že krásné oblečení najdete i v menších cool obchůdcích. A třebaže umí utratit horentní sumu za kabelku nebo boty, její šatník se skládá z kousků, které jsou na hollywoodské poměry dostupné. Nejčastěji nakupuje u značek Maria de la Orden, By Malene Birger, Skall Studio nebo Apof.

Pohodlí na prvním místě

Ze všech jejích #OOTD (outfit of the day neboli outfit dne), jak se říká v instagramovém světě, vyzařuje lehkost a určitá hravost, pro herečku je ale velmi důležité také pohodlí. Stejně tak dobře ví, co jí sluší, a nebojí se svůj osvědčený vzorec (lehké maxišaty plus sandálky) využívat znovu a znovu, což je něco, co lze doporučit každému. Objevte své signature kousky a vybudujte si šatník, který bude souznít s vaší duší.

Nejhezčí outfity v podání Kelly Rutherford

Načítám