Hlavní obsah

Emma Smetana a Jordan Haj: Jeden z nejextravagantnějších párů se za poslední roky výrazně proměnil

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli se nedá předem odhadnout, do čeho se zrovna obléknou, na jedno se můžete spolehnout. Nebude to ani nuda, ani průměr. Emma Smetana a Jordan Haj jsou v módě hraví a odvážní. Nebylo tomu tak ale vždycky. Ještě před deseti lety měli tihle partneři, rodiče a hudebníci úplně jiný styl.

Článek

Klape jim to v soukromí (jsou spolu šestnáct let a mají dvě dcery), v hudbě, ale i módě. Emma Smetana a Jordan Haj platí v českém showbyznysu za extravagantní pár, který si jde vlastní cestou a neřeší přitom, co si o jejich stylu kdo myslí. Jsou jejich outfity na hraně? Ano, častokrát. Ale vždycky nás baví.

Ačkoli hudebníci, kterým se mimochodem povedl dát dohromady jeden z vizuálně nejkrásnějších českých videoklipů k písni By Now, navozují pocit, že k nim móda tak nějak patří. Před deseti lety se ale oblékali až překvapivě uniformně.

Proč byl jejich styl střízlivý?

To, jak odlišně vypadá jejich současný styl oproti roku 2013, nejspíš není způsobené jen osobním růstem, ale i profesními změnami, a to zejména u Emmy Smetany, která se jako vystudovaná politoložka léta věnovala zpravodajství. Od toho utekla v roce 2020, kdy čekala druhou dceru Ariel, a svou pozornost přesměrovala k hudbě, ve které může být více sama za sebe a nemusí vytvářet obraz seriózní moderátorky.

Spolu s ní se víc uvolnil i Jordan Haj, který se v roce 2020 zúčastnil soutěže Tvoje tvář má známý hlas a veřejnosti ukázal, že zpívat opravdu umí. Kromě zpěvu a skládaní hudby se věnuje také režii hudebních videoklipů a podobně jako Emma Smetana má za sebou herecké zkušenosti.

Emma a Jordan se módou baví

Emma i Jordan jsou kreativní duše a je na první pohled zřejmé, že je móda baví. V jejich přístupu je cítit lehkost, hra a také to, že se neberou příliš vážně. Na červený koberec nechodí nutně v oblečení od známých designerů, ale klidně si obléknou kousky, které ulovili ve vintage shopech nebo během svých prázdninových výjezdů na Bali. Odtud si naposledy Emma Smetana přivezla krajkové šaty, ve kterých vyrazila na letošní předávání Cen Anděl.

Jordan si oblékl smoking po jejím tatínkovi, pod kterým měl částečně rozepnutou halenku z Via Store a šátek palestina na ramenou byl zase po jeho otci. Muzikant tím odkázal na svůj původ (máma je Češka, otec palestinský Arab žijící v Izraeli) a přidal se k dalším umělcům v čele s Tomášem Klusem, kteří rozvinuli transparent Artists 4 Ceasefire (umělci pro příměří).

Emma Smetana a Jordan Haj jsou také častými hosty na módních přehlídkách, při kterých se vyjádří (a vyřádí) ještě více. Na loňské show značky Tobias Equipment, za kterou stojí návrhář Tobias Schubert, dokonce sám Jordan přiložil ruku k dílu a ve spolupráci se značkou Levi's navrhl vlastní džínové kousky, o které se pak podělil se svou partnerkou. Na přehlídku slovenského návrháře Marcela Holubce W. si pro změnu oblékl široké kalhoty, župan a přidal doplňky ve stylu Jackie O. (Jacquline Kennedy Onassis) – šátek a typické sedmdesátkové brýle. A vůbec ho nerozházelo, že ho slovenský tisk označil za babičku.

Jak se v průběhu poslední dekády proměnil styl Emmy a Jordana?

Načítám