Hlavní obsah

Carrie Bradshaw odložila podpatky a nastolila další trend. Všichni teď pátrají po jejích dřevácích

Foto: PerezBauer-Griffin/GC Images, Gettyimages.com

Foto: PerezBauer-Griffin/GC Images, Gettyimages.com

A jak to bude dál? Na tuhle otázku ještě odpověď nedostaneme. Třetí řada seriálu, který navazuje na populární Sex ve městě, se bude vysílat až v roce 2025, malou (módní) ochutnávku už jsme ale dostali. Snímky z natáčení prozrazují, že se Carrie dopustila velké zrady – místo manolek na vysokých podkladcích vklouzla do zdravotních dřeváků s otevřenou špičkou, které se díky tomu staly vysoce populárním zbožím.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ano, mluvíme o té stejné Carrie Bradshaw, kterou jsme pravidelně vídali „achat“ nad botami s extra vysokými podpatky. Seriálová postava je jednou z největších milovnic vysokých kramfleků a byla to právě ona, kdo spoustě diváků představil jméno obuvníka Manola Blahnika. O to větším překvapením bylo, když se na natáčení třetí série A jak to bylo dál… objevila v nízkých dřevákách značky Scholl.

Dřeváky Carrie neobula poprvé

Operace kyčle, kterou podstoupila Carrie, ztvárněná herečkou Sarah Jessicou Parker, v první sérii je v tom nevinně. Volba zdravotních dřeváků nebyla žádnou nouzovkou, ale promyšleným módním krokem, který udělali stylisté seriálu, Molly Rogers a Danny Santiago. Dvojice, která stojí za kostýmy A jak to bylo dál…, se snaží přirozeně navázat na styl jednotlivých postav a jde jim to skvěle. Ačkoli oddělení kostýmů v původním Sexu ve městě šéfovala legendární stylistka Patricia Field (dnes pracuje na seriálu Emily in Paris), Molly Rogers stála celá léta po jejím boku a s šatníkem postav je sžitá.

Stylisté seriálu už několikrát vytáhli z archivů Carriiny oblíbené kousky – ať už to byly její saténové manolky, sandálky Dior, nebo svatební šaty od Vivienne Westwood, které si oblékla na Met Gala. A v původním Sexu ve městě si zahrály i dřeváky Scholl – před 22 lety je měla Carrie na nohou, když na schodech svého bytu diskutovala se Stevem Bradym.

K ikonickým botám se Carrie vrátí i ve třetí sérii, která bude mít premiéru v roce 2025. Sarah Jessica Parker byla vyfocena na natáčení seriálu v ulicích New Yorku s extravagantním gingham kloboukem od designérky Maryam Keyhani, pozornost si ale okamžitě získaly i její bílé dřeváky Scholl.

Ikonický model se nosí už od 60. let

Klasický model značky, který je na trhu už od 60. let, momentálně zažívá obrovský boom, kterému Carrie jednoznačně pomohla. Dřeváky se na seznamu jarních trendů objevily už v roce 2022, kdy se ale nosily spíše ve formě nazouváků s uzavřenou špičkou. Dnes se díky stylistům seriálu pozornost obrací k pantoflíčkům, které si můžete pořídit s různě širokou podrážkou. Dřeváky z bukového dřeva s přezkou zdobenou kovovými detaily, značka Scholl poprvé představila v roce 1959 a zákaznice lákala na speciálně tvarovanou stélku. Model Pescura je jejich bestseller dodnes a k dostání je v nejrůznějších variantách.

Ačkoli se značka Scholl stále drží své zdravotní nálepky, snaží se zavděčit i milovnicím módy a pravidelně nabízí limitované edice, které vznikají ve spolupráci s různými návrháři a značkami. V současné nabídce jsou například modely navržené populární dánskou značkou Ganni a v minulosti je k obrazu svému upravila i značka Burberry, Kate Spade nebo Re/Done.

Načítám