Hlavní obsah

Od první dámy Francie se máme co učit! Brigitte Macron by mohla styl a eleganci vyučovat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

První dáma Francie znovu připomněla, že má k módě blízko. Brigitte Macron zavítala na pařížský fashion week a usedla do první řady na přehlídkách Dior nebo Balmain. A to jen chvíli poté, co se objevila v populárním seriálu Emily in Paris. V čem spočívá tajemství jejího stylu a proč se od Francouzek máme stále co učit?

Článek

Brigitte Macron potvrzuje teorii, že Francouzky mají módu zakódovanou ve své DNA. Bývalá učitelka, která letos oslavila jednasedmdesáté narozeniny, by mohla vést lekce stylu a elegance.

Miluje módu a návrháři zase ji

První dáma Francie důstojně reprezentuje svou zemi a nikdy ji neuvidíte špatně nebo nevhodně oblečenou. Dává přednost uhlazeným strohým kouskům, její oblečení má ale pokaždé něco navíc. Co se týče oblíbených módních tvůrců, jako prezidentova manželka podporuje francouzské značky. Její módní jedničkou je Louis Vuitton a z Nicolase Ghesquièra, kreativního ředitele značky, se stal dokonce její přítel. „Byla to láska na první pohled,“ prohlásil návrhář v rozhovoru pro Vogue s tím, že se Brigitte Macron objevila na jeho přehlídce a na následném obědě si okamžitě padli do noty.

Dobrý vztah má paní Macronová i s Olivierem Rousteingem, návrhářem značky Balmain, na jehož práci se přišla podívat včera. V rámci fashion weeku, který momentálně v Paříži probíhá, si užila i přehlídku módního domu Christian Dior, jehož tvorba je v jejím šatníku zastoupena také. Slabost má také pro modely – jak jinak než francouzského – návrháře Alexandra Vauthiera, známé značky Alaïa a samozřejmě i Chanel.

První dáma a Emily in Paris

Brigitte Macron si nedávno také střihla cameo v nové, už čtvrté řadě seriálu Emily in Paris. A jeho hlavní hvězda Lily Collins na adresu známé dámy nešetřila chválou. „Je to velká fanynka téhle show a už před lety nás pozvala na schůzku. Byla tak milá a vřelá! Ze seriálu byla nadšená a chtěla se do něj zapojit,“ svěřila se herečka s tím, že ona i tvůrce seriálu Darren Star se téhle šance samozřejmě s radostí chopili. „Byla to obrovská čest být s ní na jednom place!“

Foto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX/AP

Herečka Lily Collins (vlevo) mluví o natáčení s první dámou jen v superlativechFoto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX/AP

Brigitte Macron versus Jana Fialová

Francouzská první dáma se poctivě účastní všech významných společenských událostí a samozřejmě nemohla chybět ani na zahájení letních olympijských her na konci července. Prezidentský pár se tu potkal i s českými zástupci – s předsedou vlády Petrem Fialou a jeho ženou Janou (ve fotogalerii). A musíme konstatovat, že kdyby se závodilo i v módní disciplíně, Česká republika by dostala na frak.

Brigitte Macron v elegantním kabátě Louis Vuitton dokázala, že v jednoduchosti je krása, a její look ještě znásobil dojem, že se Jana Fialová při sestavování modelu snažila až příliš. Zvolené doplňky včetně kloboučku šatům bohužel nepřidaly a ještě umocnily jejich nesoučasnost. To by se dalo vyčíst i botám – ty byly na celém outfitu asi ten největší průšvih. Na příkladu těchto dam je krásně vidět, že méně je opravdu více, a dvojnásob to platí v případě společenských událostí.

Načítám