Hlavní obsah

Blake Lively zazářila v šatech po Britney Spears z roku 2002. A není jediná, která loví v archivech

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Herečka Blake Lively promovala svůj nový film Námi to končí ve třpytivých šatech Versace, které v roce 2002 oblékla popová ikona Britney Spears. A není jedinou hvězdou, která si vypůjčila šaty od slavné nositelky. Sydney Sweeney sáhla po róbě Angeliny Jolie a Zendaya vytáhla z devadesátkového archivu model, který kdysi předváděla Cindy Crawford.

Článek

Herečka Blake Lively potvrdila, že jde opravdu o jedny a ty samé šaty, ve kterých se před 22 lety objevila Britney Spears na přehlídce značky Versace. „Jsou to opravdu šaty Britney. Měly by být ve Smithsonianu nebo v Met muzeu, ale jsou na mně. Mám takovou radost,“ řekla herečka magazínu People.

Blake Lively se těší na film o Britney

Obléknout šaty po Britney má pro ni navíc sentimentální hodnotu. „Pro mě jako mileniálku byla Britney obrovským vzorem,“ prozradila Blake Lively s tím, že si jí nesmírně váží za to, jak na sobě dřela a s jakou odvahou vyprávěla svůj příběh. Na svém instagramu ji nazvala ultimátní ikonou a veřejně jí poslala vzkaz, že se nemůže dočkat životopisného filmu o Britney Spears. Jen před pár dny totiž médii proběhla zpráva, že studio Universal Pictures koupilo práva k jejímu bestselleru The Woman in Me (Žena ve mně), jehož režírování se má ujmout filmař Jon M. Chu.

Její osvědčená módní strategie

Blake Lively, která je známá tím, že jako jedna z mála hollywoodských hvězd spoléhá pouze na vlastní módní instinkt a nemá stylistu, si šaty s motýlky a květy nevybrala náhodou. V novém romantickém dramatu hraje postavu Lily Bloom (v překladu květ), která vlastní obchod s květinami a tohoto módního tématu se drží při každé veřejné akci spojené s filmem. Ačkoli dnes jde o poměrně běžnou praxi (stačí si vzpomenout na tenisové outfity Zendayi při propagaci filmu Rivalové), ještě před lety se kvůli tomu na herečku všichni dívali jako na podivínku.

Tahle strategie se prý vyplácí zejména u nízkorozpočtových filmů, kde chybí budget na propagaci. „Upřímně, jediná věc, které veřejnost věnuje pozornost v rozhovorech o filmech, je oblečení. Takže když si lidé všimnou, že jsem začala nosit pánské obleky, zajímají se proč. Je to skvělý marketingový tah, díky kterému získá film více pozornosti,“ vysvětluje Lively. A abychom splnili její cíl, prozradíme vám, že její film Námi to končí jde v příštích dnech do kin.

Které hvězdy jedou ve stejném trendu?

Čtyřnásobná máma, která si užívá rodinného štěstí po boku herce Ryana Reynoldse, ale samozřejmě není první hvězda, která si vypůjčila šaty po další velké star. Stejný krok podnikla na letošní pooscarové Vanity Fair party herečka Sydney Sweeney, která si z archivu vytáhla šaty po Angelině Jolie. Róbu s hlubokým dekoltem přitom na sobě měla tmavovláska přesně před 20 lety, kdy bylo malé Sydney šest let.

Zendaya se na své tenisové tour k filmu Rivalové zase nechala obléknout do šatů Ralpha Laurena, které v roce 1991 na mole předvedla topmodelka Cindy Crawford. Modelka Iris Law (dcera herce Juda Lawa a Sadie Frost) si zase šaty „vypůjčila“ po Beyoncé (opět dvě dekády staré) a připomenout musíme největší archivářku Kim Kardashian, která si v roce 2022 na Met Gala oblékla rovnou šaty po zesnulé ikoně Marilyn Monroe.

Načítám