Hlavní obsah

20 nej stylových sak z nových kolekcí. Nosí se oversized silueta, vypasované modely i krátké kabátky

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Sako je osvědčený kousek, který vám pomůže udělat velký dojem – a to s minimem úsilí. A i když už pár exemplářů máte, neznamená to, že byste na ně musely vyhlašovat stop stav. Modelům z nových kolekcí je radost podlehnout.

Článek

Až budete chtít vyvolat dojem, že jste si na výběru oblečení daly opravdu záležet, stáhněte z ramínka sako. Tahle módní klasika totiž pozvedne i ten nejjednodušší outfit.

Klasika, na kterou je spoleh

Sako je skvělý nápad, když nechcete ztrácet čas před šatníkem. Povýší totiž na „sofistikovaný outfit“ i obyčejné bavlněné tričko dovybavené džíny a teniskami (můžete je libovolně měnit za mokasíny, balerínky, lodičky či kotníkové boty). S touhle sestavou neuděláte chybu, ať je vám dvacet, nebo šedesát.

Další výhodou je, že si sako přirozeně rozumí s ležérními kousky, párovat ho ale samozřejmě můžete i s těmi elegantnějšími. Klasické kalhoty s puky, sukně, šaty – ať vyjmenujeme cokoli, bude to fungovat. Jestli máte v lásce uhlazenější módu, rozhodně se vám vyplatí investovat do kalhotového kostýmu.

20 stylových sak z nových kolekcí

A jaká dámská saka se nosí letos? Stále bodují oversized střihy – ty dávají prostor i pro případné (pod)zimní vrstvení, velkou část nových kolekcí ale vyplňují také zúžená saka, častokrát doplněná páskem.

Své místo v šatníku mají oba střihy. Zatímco oversized modely skvěle vyváží užší siluety nebo kratší délky, vypasovaná saka se naopak hodí k trendy širším kalhotám nebo delším rozšířeným sukním. Co se týče barev, můžete sáhnout po tlumenějších odstínech, které se vám budou jednoduše kombinovat. Z nových kolekcí si ale vyberou i ty dámy, jejichž módní filozofií je být vidět. Mezi trendy patří dále kožená a koženková saka nebo tvídové kabátky ve stylu Coco Chanel.

Načítám