Hlavní obsah

Nový svetr? Vyberte si z 28 stylových kousků. Vsadit můžete na výraznou barvu, ale i klasiku

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Svetry nám budou dělat společnost pěkných pár měsíců, pokud tedy cítíte, že máte v téhle módní kategorii rezervy, začněte pracovat na jejím doplnění. Nový kousek si můžete (před)vybrat z našich 28 stylových tipů.

Článek

Je načase jim vynahradit všechny ty týdny, kdy jsme je přehlížely. Svetry jsou naprostým základem (pod)zimního šatníku, dívat se na ně ale jen jako na praktické kousky by byla škoda. V nových kolekcích totiž najdete celou řadu kousků, které váš outfit nejen doplní, ale rovnou vytvoří.

Tak který?

Jednoduchý svetr v neutrální barvě, nebo výrazný kousek, ke kterému pak stačí přidat džíny? V šatníku se vyplatí mít zastoupeno obojí. Před výběrem nového kousku tak spíše přemýšlejte o tom, co vám ve sbírce chybí. Snadno kombinovat se vám budou svetry v barvách, jako jsou krémová, šedá nebo černá, jednoduše se ale pracuje i s příjemnými zemitými tóny. Překvapivě variabilní jsou také svetry s proužky, na které nedá dopustit princezna Kate.

Pokud hledáte nápaditý svetr, který doplní jednoduchý outfit, vsaďte na nepřehlédnutelné barvy, ale klidně i na efektní prvky, jako jsou třásně (letošnímu podzimu vévodí boho-chic styl), květiny (ať už v podobě vzoru nebo 3D) a případně i hravé potisky.

Na materiálu (a péči) záleží!

Než s vysněným svetrem zamíříte k pokladně, nezapomeňte si pozorně prostudovat jeho složení. Hledáte-li například vlněný svetr, nespokojte se s deklarací prodejce a ověřte si, zda jde o čistou vlnu, případně kolik procent jí daná směs obsahuje. To samé samozřejmě platí pro kašmír, alpaku nebo mohér. O vlněné svetry se pak nezapomeňte pečlivě starat – teplota praní by neměla překračovat 30 °C a co se týče sušení, nejlépe je svetrům ve vodorovné poloze.

Načítám