Hlavní obsah

Sexy prádlo na sexy ženách! Na přehlídce Victoria's Secret zazářila Eva Herzigová i plus size modelky

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Andílci jsou oficiálně zpátky! Po šestileté pauze, způsobené vlnou kontroverze, se Victoria's Secret vrátila ke svým ikonickým přehlídkám. A na castingu se opravdu nešetřilo – značka na molo sezvala rekordní množství slavných modelek. Včetně naší Evy Herzigové.

Článek

Přehlídky Victoria's Secret patřily svého času k nejsledovanějším módním akcím. Do spodního prádla oblékaly modelky už od roku 1995 a o čtyři roky později přišly s nápadem okřídlených andílků. Pokud jejich přehlídky něco charakterizovalo, pak to byla velkolepost – značka vynakládala obrovské částky nejen na samotné modelky, ale i show jako takovou. Její součástí bývala živá vystoupení (na přehlídkách zpívala Rihanna, Lady Gaga, Harry Styles a letos například Cher) a každý rok také představily unikátní fantasy bra, tedy luxusní podprsenku, pokrytou drahými kameny, jejíž hodnota se počítala na miliony dolarů.

Strmý pád značky

Poslední show značka uspořádala v roce 2018 a tím se řetěz jejích úspěšných přehlídek přerušil. Victoria's Secret čelila vlně kritiky – jejich bývalý marketingový ředitel Edward Razek byl nařčen z vytváření mizogynního prostředí (celá kauza zde) a celé situaci nepomohlo ani probírání vazeb jejich tehdejšího generálního ředitele Lese Wexnera na osobu Jeffreyho Epsteina.

Rihanna jim ukázala, jak se to dělá

Ve stejném roce navíc na módní trh vplula Rihanna se svou značkou Savage X Fenty, která mnohem lépe vycítila, co současné ženy chtějí. Své spodní prádlo předvedla na různě stavěných modelkách, což bylo něco, co značka Victoria's Secret dříve odmítala.

Jejich marketingový ředitel hlásal, že přehlídky Victoria's Secret jsou čistou fantazií a nevidí důvod, proč to měnit, prudce klesající prodeje značku přeci jen přiměly k sebereflexi a novému konceptu, který bude lépe vyhovovat době.

Victoria's Secret hlásá, že je pro všechny

A přesně to jejich včerejší přehlídka přinesla. Značka sice na molo vrátila své nejslavnější andílky Alessandru Ambrosio nebo Adrianu Limu, nezapomnělo se ale ani na modelky s křivkami. Ve spodním prádle značky se na mole poprvé objevila nejslavnější plus size modelka Ashley Graham, ale i Paloma Elsesser nebo Jill Kortleve.

Křídla poprvé dostala i transgender modelka Alex Consani nebo Valentina Sampaio, se kterou značka navázala spolupráci už před lety, během jejích přehlídkových pauz.

Victoria's Secret na molo přizvala jedny z nejžádanějších modelek současnosti jako Gigi a Bellu Hadid (Gigi otevírala celou show), ale i legendární Tyru Banks a Evu Herzigovou, které pro značku pracovaly před dvaceti lety. Na přehlídce se objevila také supermodelka Kate Moss, která si oblékla kousky od Victoria's Secret vůbec poprvé. Podobně jako její dcera Lila Moss.

Načítám