Hlavní obsah

Šatník herečky Reginy Řandové. Na značkové věci mě neužije, beztak se okoukají. Ráda experimentuju, říká

Foto: Eva Rubínová, Proženy.cz

Foto: Eva Rubínová, Proženy.cz

Stálice na hereckém i dabingovém poli Regina Řandová v módě ráda experimentuje. Oblíbila si módní návrhářku Vlaďku Kouřilovou, která ji obléká na slavnostnější příležitosti. Z její nabídky si vybere ale i volnočasové kousky na běžné nošení. Jaké je tajemství jejího nadčasového šatníku?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

S Reginou Řandovou jsme se setkali v ateliéru návrhářky Vlaďky Kouřilové v Praze. „Oslovila mě s nabídkou, že kdybych někdy potřebovala, ušije mi šaty. Nedávno jsem byla kamarádce na svatbě za družičku a její nabídky využila. Musím říct, že mi dlouho nic tak skvěle nesedělo,“ rozplývá se herečka. Oblečení značky Moment z dílny známé návrhářky Regině naprosto učarovalo. Dokonale totiž snoubí eleganci s pohodlím.

Drobná postava, velká prsa

Na oblečení návrhářky Vlaďky Kouřilové Regina oceňuje především univerzálnost. Herečka se totiž pyšní krásnou, leč poměrně nestandardní postavou, což představuje při nákupu oblečení potíže. „Mám celkem problém na sebe něco sehnat. Když mě někdo vidí na vlastní oči, je překvapený, jakou mám postavu. Televize je nemilosrdná a přidává i deset kilo. Ve skutečnosti jsem drobná, jen mám velká prsa.“ Její volbou proto nejčastěji bývá zavinovací oblečení. „Přes pas si to můžu stáhnout a vytvořit si hezké křivky,“ prozrazuje svůj recept.

Nákupy přes internet jsou tabu

Sehnat na sebe něco v konfekcích je poměrně problém. Jediné oblečení, které si tam pravidelně kupuje, jsou kalhoty. Se svršky to bývá složitější a musí navštívit několik obchodů, než najde to pravé ořechové. Nákupům přes internet se vyhýbá, protože jí od každé značky sedí něco jiného, stejně jako má pokaždé jinou velikost. I když jí velmi sluší šaty, nejraději chodí v džínách. „Ty u mě v šatníku nesmí chybět. K nim kombinuju různé barevné vršky,“ říká.

Doplňky jsou alfou i omegou

Vášní Reginy Řandové jsou doplňky. „Snažím se, aby mi k sobě všechno ladilo, proto mám spoustu hodinek s různými pásky. Hodně si dávám záležet i na volbě bot.“ Kdo by si ale představoval, že je její botník přeplněný k prasknutí, pletl by se. „Mám tak deset párů. Když si chci koupit nové, nejdřív jedny vyřadím.“ Do doplňků také příliš neinvestuje. „Mám i nějaké značkové kousky, ale vesměs mi stejně přijde, že i ta nejdražší kabelka se rychle okouká. Jde mi hlavně o praktičnost.“

Geny se nezapřou

Za štíhlou postavu vděčí herečka genům. „Když vidím svou maminku, které je 77 let, říkám si: Jestli budu vypadat v jejím věku stejně, budu ráda. Nikdy jsem neměla vyloženě ženské křivky, chyběl mi pas. S tím se dá ale oblečením krásně pracovat.“ Nedrží žádné diety ani se v jídle nijak výrazně neomezuje. Když ale potřebuje kvůli nějaké roli zhubnout, vsadí na přerušovaný půst, který se jí nejvíc osvědčil. „Mám výhodu, že jsem nikdy nebyla takový ten večerní žravec. I díky tomu se mi postava dobře udržuje.“

Nejbližší pracovní plány

Regina, i když je pyšná babička a svými vnoučaty se ráda chlubí na sociálních sítích, nepolevuje ze svého pracovního tempa. Natáčí nový seriál pro TV Prima a zkouší novou divadelní hru se společností Háta. Její srdeční záležitostí zůstává dabing, který tvoří 80 % její pracovní náplně. Jejím hlasem promlouvá například Angelina Jolie nebo Demi Moore.

Načítám