Hlavní obsah

Saténové sukně jsou obrovským hitem a ne, nemusí prozradit každý nedostatek. Stačí vybrat správnou

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Když se řekne saténová sukně, nejspíš si představíte postavu obepínající kousek, ve kterém se pomalu bojíte vydechnout. Tenhle obrovský trend má ale mnohem více podob. Které to jsou a jak se s nimi stylově popasovat, vám názorně ukáže stylistka Irena Vokrojová.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Saténové sukně jsou už několikátou sezonu na samém vrcholu módních trendů, přesto si je ale spousta žen zdráhá připustit k tělu. A není to proto, že by se jim nelíbil jejich lesk. Ignorují je z obavy, že hladký materiál prozradí každý záhyb na těle. To se ale zdaleka netýká všech typů sukní. Jak různě se dá saténový trend pojmout?

V krátké délce

Pokud tento trend vynecháváte jen proto, že nefandíte delším sukním, máme pro vás dobrou zprávu. Saténové sukně seženete i v krátké délce, kterou můžete vyvážit třeba oblíbenou košilí. Kombinaci zelené mini a proužkované košile stylistka doplnila sandálky na podpatku, pokud je vám ale bližší ležérní styl, klidně je vyměňte za tenisky.

Kolová midi sukně

Ne, saténová sukně nemusí přísně obtékat postavu. Pokud hledáte kousek, který zůstane kousek od těla, odneste si do kabinky sukni kolového střihu. Objemnější spodní díl pak doporučujeme vykompenzovat užším vrškem, zastrčeným do sukně nebo třeba topem bez rukávů. Může to být tílko, body, ale pokud jste hravé, klidně i šátek, uvázaný místo topu.

Maxi s potiskem

Dlouhé sukně jsou hitem letošní sezony, takže pokud je nenosíte, minimálně si je během následujícího shoppingu zkuste. Stylistka pro modelku vybrala maxi sukni s potiskem, kterou doplnila jednoduchým tílkem a sáčkem do pasu. A vy to udělejte obdobně – budete-li přidávat druhou vrstvu, dbejte na to, aby nebyla příliš dlouhá.

Nejpopulárnější „saténovka“

Saténová sukně, kopírující postavu, patří k nejrozšířenějším variantám, které v obchodech najdete. Nejčastěji je v provedení midi nebo maxi a ano, tahle případné větší bříško prozradí. Není to ale nic, s čím by si neporadilo kvalitní stahovací prádlo, ať už body nebo vyšší kalhotky. Dbejte jen na to, aby bylo bezešvé. Pod lesklým saténem je vidět každý obrys.

V zavinovacím stylu

Lichotivé jsou i sukně v zavinovacím stylu, které přirozeně tvoří rozparek. Díky tomu se delší sukně zalíbí i ženám, které mají jinak s midi a maxi variantou problém. Stylistka Irena Vokrojová sukni doplnila trendy síťovaným vrškem, který podložila horním dílem od plavek, vsadit ale samozřejmě můžete i na jednodušší a konzervativnější kousky.

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Jolana Zemanová (Crush Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Děkujeme Gabriel Loci za poskytnutí prostoru k focení. Adresa: Holečkova 106/10, Praha 5 – Smíchov, www.gabirelloci.com, @gabriel_loci

Načítám