Hlavní obsah

Nejmódnějším kabátem podzimu zůstává trenčkot. Kromě klasiky se nosí i ten krátký nebo kožený

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pozice nejmódnějšího podzimního kabátu je dlouhodobě obsazená. Trenčkotem! Porozhlížíte se zrovna po novém? Prohlédněte si kousky z nových kolekcí a vyberte si mezi čistou klasikou, moderní zkrácenou verzí nebo trendy kůží.

Článek

Trenčkoty se objevují na každém „must have“ seznamu a rozhodně patří mezi 15 módních kousků, které se vyplatí mít v šatníku. Jejich popularita přitom nestojí jen na faktu, že jsou naprosto nadčasové, ale především na jejich nekomplikovanosti a variabilitě. Klasický trenčkot totiž můžete přehodit přes jakýkoli outfit bez výjimky, ať už je sportovního, ležérního nebo elegantního rázu.

Trenčkot, který vám opravdu padne

Pokud se počet trenčkotů ve vašem šatníku rovná nule, doporučujeme začít se základní béžovou, případně černou klasikou. Co se týče stylingu, nejširší využití najdete pro delší trenčkoty, které se budou hodit i k nejrůznějším typům šatů. Máte-li pocit, že vám tahle varianta nesluší, vsaďte na klasickou délku ke kolenům nebo těsně nad ně.

Nosí se i zkrácená varianta nebo kůže

V obchodech se doporučujeme zastavit nejen u klasických trenčkotů ale i těch zkrácených, které se budou hodit zejména milovnicím širších kalhot nebo baggy džínů. Kabát, ustřižený v pase nebo kousek nad ním, se k těmto střihům hodí víc než trenčkotová klasika. Krátký kabát vypadá skvěle také v doprovodu delších a objemnějších sukní.

V osvědčeném trenčkotovém střihu si můžete vybrat i kožený nebo koženkový kabát, který upoutá pozornost na první dobrou. Nosit ho doporučujeme zejména k ležérním módním sestavám a samozřejmě denimu. Je-li na vás černá kůže příliš tvrdá, zkuste na sebe hodit kabát v tmavě hnědém, potažmo i krémovém odstínu. Nebudete si připadat jako hrdinky filmového Matrixu, a přesto zachováte prvek zajímavého materiálu.

Načítám