Hlavní obsah

Milionový večer plný hvězd. Kendall Jenner vypadala úchvatně, Kim Kardashian se naopak dočkala kritiky

Foto: Taylor Hill/FilmMagic, Gettyimages.com

Foto: Taylor Hill/FilmMagic, Gettyimages.com

Tomu se říká guest list! Ačkoli se galavečer Academy Museum Gala konal teprve počtvrté v historii, znovu se mu povedlo přilákat úctyhodnou řadu hvězd. A ty dress code rozhodně nepodcenily. Kromě sester Kardashianových na červeném koberci udělala dojem i Nicole Kidman, Uma Thurman nebo Pamela Anderson, která znovu vsadila na téměř nahou tvář.

Článek

Academy Museum Gala se koná každoročně a vyniká opravdu hvězdným seznamem hostů. Galavečer pořádá samotné muzeum Academy Museum of Motion Pictures v Los Angeles, které bylo otevřené v roce 2021 a zaměřuje se na historii i kulturní vliv celého filmového průmyslu.

Milionový večer

Cílem večera přitom není jen shromáždit hvězdy na jedno místo a nechat je společně povečeřet, ale především vybrat peníze na chod muzea i jeho vzdělávacích programů. Díky letošnímu ročníku, kterému předsedaly hvězdy jako Salma Hayek, Nicole Kidman nebo Eva Longoria, do jeho kasy přiteklo přes 11 milionů dolarů (více než 250 milionů korun).

Součástí každého ročníku je také uctění samotné kinematografie a lidí, kteří se v tomto oboru pohybují. Mezi letošními oceněnými se objevil irský herec Paul Mescal (získal titul pro začínajícího umělce), oscarová herečka Rita Moreno nebo režisér Quentin Tarantino. Pořadatelé Academy Museum Gala znají spolehlivou cestu, jak galavečeru zajistit mediální pozornost a tím je červený koberec, plný hvězd. A dress code black tie k tomu.

To nejlepší z červeného koberce

Jedny z nejodvážnějších šatů večera si vybraly sestry Kardashianovy, které se tu sešly rovnou ve třech. Nejvíce módních bodů si podle nás zaslouží modelka Kendall Jenner, která přišla v sametových šatech s průstřihy od značky Schiaparelli, svým modelem ale zaujala i Kylie Jenner, ta vsadila na značku Mugler a jejich archivní look z roku 1998. Vintage korzet od Muglera si oblékla i její sestra Kim Kardashian, která ale budila spíše rozpaky. Na sociálních sítích se opakoval komentář, že vypadá jako v plíně a nepochopeny zůstaly i její tělové punčochy. A my souhlasíme – korzet na její postavě navíc nefungoval dobře a nemůžeme se ubránit srovnání s o několik tříd lepším pojetí Margot Robbie.

Šatů, které si stojí za to prohlédnout a rozebrat, ale bylo na galavečeru mnohem více – v překrásném sametovém modelu Alaïa přišla Selena Gomez a svým výběrem nás potěšila i Uma Thurman nebo Kirsten Dunst. Do společnosti vyrazila i herečka Meg Ryan, která vsadila na květovaný model Loewe nebo Pamela Anderson, která si vybrala sofistikované šaty od The Row, což je značka sester Olsenových.

Načítám