Hlavní obsah

Léto ve městě? Inspirujte se tipy stylistky a skočte do lehkých kalhot, maxišatů nebo šortek

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud vás nečekají dva měsíce prázdnin, budete nejspíš čelit stejné módní výzvě: Co si vzít na sebe, když nemíříte k vodě, ale do města?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lehké kalhoty, maxišaty s potiskem nebo šortky doplněné vestou. To všechno jsou kousky, které během tropického období určitě využijete. Inspiraci pro horké letní dny pro vás poskládala stylistka Nikola Marková.

Lehoučký komplet

Spojení kalhot a saka nikdy nezklame. Pokud máte tuhle módní klasiku v oblibě, pořiďte si lehoučké kalhoty a sako, které vás vykryje v ranních nebo večerních hodinách. Budou-li mít kalhoty příjemně elastický pas, tím lépe. Co se týče podkladu, chybu neuděláte s basic tílkem, vyzkoušet ale můžete i trendy top se zavazováním vpředu. A nebojte, podprsenku případně schová.

Barevné maxišaty

Skvělou volnočasovou variantou jsou také dlouhé vzdušné šaty, při jejichž stylingu se rozhodně nezapotíte. Maxišatům svědčí boty bez podpatků, takže stačí vklouznout do oblíbených sandálků, přidat oblíbené doplňky, popadnout kabelku nebo košíček a vyrazit.

Lněné kalhoty

Vhod vám přijdou i lehké lněné kalhoty, které si můžete pořídit jak ve formě čistého lnu, tak i směsi. Chytré míchání lnu přitom dokáže utlumit jeho jedinou nevýhodu – vyšší mačkavost. Do šatníku můžete přidat například model s proužky, který se dá stylovat opravdu na spoustu způsobů. Hodit se k němu budou košile, jednoduché topy, ale klidně i něco výraznějšího, jako je tahle háčkovaná vesta. Mimochodem, na podzim ji můžete nosit přes košili.

Vesta & šortky

Obleková vesta, nošená jen tak na těle, je trendem několika posledních sezon a skvěle vypadá v kombinaci se sukní, volnějšími kalhotami, džíny, ale i šortkami. Pokud vás tenhle kousek baví, doporučujeme zainvestovat do kompletu, který můžete obměňovat s pomocí oblíbených doplňků.

V minidélce

Poslední tip patří těm z vás, které baví minidélky. Stylistka Nikola Marková modelce oblékla hravé šortky s háčkovaným efektem, které doplnila tričkem s letním motivem a trendy obuví – síťovanými balerínami. Pokud si na ultra krátkou délku netroufáte, nahraďte šortky třeba stejně barevnou sukní. Například saténovou.

Náš tým

  • Modelka - Lucie Kopřivová (Crush Models)
  • Styling - Nikola Marková
  • Vizáž - Jana Zimandlová

Děkujeme Café Vítkov za poskytnutí zázemí k focení. Adresa: U Památníku 1900, Praha 3 – Žižkov, www.cafevitkov.cz, @cafe_vitkov

Načítám