Hlavní obsah

Které boty využijete na konci září? Od balerínek přes mokasíny až po páry v kovbojském stylu

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Sandálky jsou uklizené, ale kozačky na svou příležitost ještě čekají. Které páry nejlépe doladí vaše outfity v přechodném období, kdy se teploty ještě umí přiblížit ke dvaceti stupňům? Vyberte si z pěti trendy typů bot, od moderních balerínek s páskem přes nárt až po kotníkové boty ve westernovém stylu.

Článek

Ačkoli bylo v minulých dnech počasí spíše na holínky, teploty by se měly ještě na nějakou chvíli vrátit až ke dvaceti stupňům. Týdny, které vyplňují konec léta a pozdní podzim jsou nicméně nevyzpytatelné a rozhodně se vyplatí mít po ruce různé typy bot. Trendy jsou balerínky, tenisky, které se tentokrát nosí nejlépe barevné, ale i mokasíny, do nichž můžete s čistým svědomím přidat i ponožky.

Balerínky jako číslo jedna

Pokud jste si je pořídily už na jaře, zase se k nim vraťte. Baleríny letos patří k nejmódnějším párům vůbec a populární jsou zejména modely s páskem přes nárt, které stylově připomínají Mary Janes. Častokrát je zdobí nýty a kamínky, přejít ale můžete také na trendy leoparda nebo hravou denimovou verzi.

Alternativa lodiček

V září si můžete užívat společnost klasických lodiček, které už ve sbírce nejspíš máte. Pokud si nicméně chcete od podpatků na chvíli odpočinout, porozhlédněte se po placatých botách s ostrou špičkou, které zaplavily nové kolekce. Podobně jako balerínky je můžete nosit ve dnech, kdy jsou teploty příznivější.

Mokasíny

Spousta z vás už je v botníku má. Mokasíny jsou na módním vrcholu už několik sezon a skvěle se hodí nejen ke kalhotám, ale i sukním a celkově outfitům zahrnujícím sako. A nízké ponožky, které rády klouzají z paty, do nich nosit nemusíte – pokud máte na tento styling odvahu, klidně přiznejte ty klasické a nechte je z bot vykukovat. Za tímto záměrem se nejčastěji používají bílé ponožky do černých mokasínů a taková Hailey Bieber je kombinuje i s průhlednými černými punčocháči.

Když tenisky, tak barevné

Pokud vlastníte bílé tenisky, určitě je využijte, letošní trendy už ale ukazují jiným směrem. Budete-li si vybírat nový pár, zvažte, jestli se vám do sbírky nehodí barevné tenisky, které jsou momentálně tak populární. A dvojnásob to platí v případě, že jsou v semišovém provedení.

Ve westernovém stylu

Chcete ještě využít oblíbené lehké šaty nebo sukni? Vzpomeňte si na kotníkové kovbojské boty, které k těmto kouskům tvoří stylový kontrast. Trend, který milují a nosí (nejen) Italky, působí mladistvě, zábavně, a vyšší boty navíc příjemně zahřejí. Boty, zejména ty užšího střihu, ale můžete samozřejmě nosit i ke kalhotám.

Načítám