Hlavní obsah

Jak nosit široké džíny? Vyhněte se objemným vrškům a vždy ukažte pas

Džíny se širokými nohavicemi na nás vykukují v obchodech už několikátou sezonu. Ještě jste se pro ně nerozhodly? Je čas jim dát šanci! S čím je kombinovat? Podívejte se na video se stylistkou.

Článek

Volné džíny mají spoustu výhod. Kromě toho, že dodají outfitu cool a trendy rozměr, jsou navíc i velmi pohodlné. Nač se škrtit ve strečových slimkách? U džínů se širokými nohavicemi můžete snadno získat pocit, že se hodí jen pro teenagery. Tento pohled je ale jen pozůstatek kombinací, které byly in okolo roku 2000, ale dnes jsou považovány za nevkusné. Jak uvidíte ve videu, stylistce Barboře Havlíkové se povedlo kalhoty nastylovat tak, aby vypadaly elegantně.

Úvodní outfit má sloužit jako „odstrašující příklad“, i když modelce Veronice sluší. Ale obecně platí, že volné nohavice většinou nevypadají příliš hezky s dalším objemným kouskem, a proto se raději oversized vrškům vyhněte.

Místo toho zvolte k džínům zakasané tričko a zkrácenou bundičku nebo trendy vestu, která dodá outfitu nádech pánského stylu. Volnočasový outfit doplňte teniskami. Pokud preferujete ženštější kombinace, zvolte k džínům halenkový top a projmuté sako. Podpatky jsou nutnost, o to víc, pokud jste malé postavy.

Možná vás překvapí, že nejsou zapovězeny ani maxi délky kabátu (trenčkotu), ale stále musíte mít na paměti, že je potřeba ukázat pas. Na jaro zvolte barvy, kterým jste se možná až doposud vyhýbaly: třeba limetkově zelenou!

Děkujeme značkám za půjčení oblečení a doplňků na natáčení:

1. outfit: Džíny Lindex. Vesta Zara. Tenisky a tričko Reserved.

2. outfit: Džíny Lindex. Halenka a boty Reserved. Sako Materiel (Zalando).

3. outfit: Džíny a svetr Lindex. Kabát, boty a kabelka Reserved.

Jak pečovat o džíny, aby co nejdéle vydržely? Nevěřte mýtům a nedávejte je do sušičky.

Načítám