Hlavní obsah

Módní inspirace na září: Inspirujte se kombinací s baggy džínami, sukní nebo zkrácenými kalhotami

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Sezona krátkých rukávů je definitivně za námi a teď už budeme pozvolna přidávat vrstvy. Jak se stylově popasovat s přelomem léta a podzimu? Máme pro vás pět tipů na osvědčené módní kombinace, které obsahují mix klasických kousků i trendů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jistě se dá vyjmenovat sto a jeden důvod, proč je léto skvělé, ale z hlediska oblékání si většina módních nadšenců nejvíc pochvaluje mezičas, kdy není ani horko, ani zima. V těchto týdnech si totiž můžete dosyta užít kombinování a lehké vrstvení, které z vás neudělá objemného medvídka. Na přelomu září a října se často ještě dají nosit sukně „naholo“ bez punčocháčů i zkrácené kalhoty nebo bermudy. A zmínit samozřejmě musíme stylová saka, která dotáhnou k dokonalosti snad každý outfit.

Pohodlné baggy džíny

Třebaže návrháři začínají znovu počítat se slimkami, nejmódnější džíny jsou i nadále ty v baggy stylu. Oblíbené jsou také u street stylových ikon, které je kombinují s dalšími trendy, jako jsou například polo trička. A ať už sáhnete po kterýchkoli kalhotách, pamatujte, že klasickému modrému denimu (a samotnému závěru léta) svědčí barvy. Vklouznout lze do výrazných lodiček, ale počítá se i kabelka – a tu teď můžete dozdobit zábavně kýčovitými doplňky.

Kožené bermudy

Na šortky už to úplně není, ale pro dlouhé kalhoty bude ještě prostoru dost a dost… Na přelomu léta a podzimu si můžete pohrát se zkrácenými culottes nebo bermudami sahajícími ke kolenům. Skvěle vypadá kožená (případně samozřejmě i cenově dostupnější koženková) verze, kterou stačí doplnit basic trikem a oblíbeným sakem. Co se týče bot, vyplatí se sáhnout alespoň po nižších podpatcích. Kitten heels neboli kačenky jsou in.

Džínová minisukně

Denim je sám o sobě ležérní a velmi mu prospívá přítomnost čistě ženských a uhlazenějších kousků. A do této kategorie spadají i saka z tvídu nebo buklé. Jak tohle spojení převést do praxe? Vytáhněte z šatníku džínovou sukni (k charakteru vršku se hodí především kratší délky), přidejte kabátek a pro současný look volte trendy balerínky nebo třeba střevíčky ve stylu Mary Janes.

Lehké tříčtvrťáky

Zastavíme se i u lehoučkých zkrácených kalhot, které můžete ještě chvíli nosit. Tedy za předpokladu, že je zateplíte objemnějším svetrem nebo třeba oblíbeným sakem. Co se týče bot, sandálky můžete klidně vyměnit i za balerínky nebo rovnou tenisky.

Trendy leopard

Tenhle nápadný vzor není pro každého a jeho nošení vyžaduje odvahu. Pokud ovšem s leopardem a jeho skvrnami souzníte, jděte do něj. Leopard patří k nejvýraznějším trendům letošního roku a umí dodat na zajímavosti. A možná vás překvapí, jak jednoduché je jeho kombinování. Leopardí kousky doplňte těmi jednoduššími nebo si do telefonu uložte konkrétní módní sestavy, které pak zkusíte reinterpretovat. Třeba tuhle!

Načítám