Hlavní obsah

22 nejkrásnějších bílých šatů. Pořiďte si kousek, který vás bude provázet celým létem

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pokud bychom vám měli na léto doporučit jen jeden jediný kousek, byly by to ony. Lehké bílé šaty, které se letos dočkaly tolika vydařených obměn, že jim jde jen velmi těžko odolat. Jste ochotné přistoupit na riziko, že zatoužíte trochu si zautrácet? Pak se pusťte do prohlížení 22 stylových modelů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jejich benefity by se daly probírat nekonečně dlouho. Bílé šaty jsou naprosto univerzálním kouskem, který nepřestane být v kurzu a navíc se dá s pomocí doplňků skvěle obměňovat. Pokud chcete docílit uvolněného prázdninového looku, přidejte slaměný košíček a oblíbené sandálky, do města zase vyrazte se sakem, přehozeným přes ramena a s balerínkami na noze. Oblibě těchto šatů také nahrává fakt, že bílá barva opravdu sluší téměř všem a dvojnásob to platí v případě, že už jste stihly pochytat alespoň trochu toho bronzu.

Co říkají trendy?

Obáváme se, že ani vědomí, že už v šatníku bílé šaty máte, vás neuchrání před rizikem nákupu dalšího modelu. Letošní kousky jsou totiž opravdu vydařené. V nových kolekcích samozřejmě najdete i módní klasiku, které vévodí košilové šaty, většinu ale vyplňují kousky, které jsou něčím ozvláštněné.

Největší proměnou, kterou možná spousta z vás uvítá, je prodloužení šatů. Oproti minulým letům se nosí výrazně více kousků v midi, ale i maxi délkách, které jsou častokrát vykompenzované užším horním dílem. Velkým trendem jsou šaty na ramínka s jednoduchým vrškem, kopírujícím střih tílka, který přechází do objemnější nebo rovnou takzvané balonové sukně.

Ve hře jsou ale i další efekty, jako je žabičkování, mašle, perforování, ale nebo materiály, které jsou výrazné samy o sobě, ať už je to hedvábí, krajka nebo dírkovaná madeira.

Pod bílou barvu patří tělové prádlo

Pokud nechcete krásu svých šatů zazdít, pečlivě volte spodní prádlo, které pod ně obléknete. Vykukující ramínka by měla být tabu (nejde-li o promyšlený módní záměr), podobně jako kalhotky, rýsující se pod sukní. Místo bílého spodního prádla, které dost září, volte tělovou variantu, a to zejména u lehčích materiálů, které mají tendence prosvítat. Pakliže si vyberete šaty se špagetovými ramínky nebo netradičně řešenými zády, vynechte klasické prádlo a dejte přednost bandeau podprsence nebo v případě odhalených zad jen té samodržící. Nejjednodušším řešením je pak samozřejmě podprsenku vynechat.

Načítám