Hlavní obsah

28 nejstylovějších letních šatů. Vyberte si kousek, který vám zpříjemní druhou polovinu prázdnin

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Ačkoli jsou prázdniny přesně v polovině, čeká nás ještě spousta příležitostí k provětrání oblíbených letních šatů. A možná i těch nových, které si (před)vyberete v našich módních tipech, čítajících téměř tři desítky stylových modelů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Šaty patří mezi nejoblíbenější letní kousky, a i když se k nim můžete vracet celoročně, nikdy jindy není jejich nošení tak bezstarostné. Co je víc než vytáhnout ze skříně lehké šaty, vklouznout do sandálků a nemuset řešit, který svršek je nejlépe zateplí a jestli máte ještě v záloze nějaké nezatrhnuté punčocháče?

Nejvíce se daří midi délce

Pokud byste nejraději prochodily celé léto v šatech, projděte si naše tipy s 28 kousky, které si můžete pořídit. Možná mezi nimi objevíte model, který vás přinutí vstát a jít si šaty vyzkoušet. O krásné kousky přitom není v obchodech nouze. Trendy přejí variantám midi, takže nejvíce šatů najdete ve střední délce, končící někde v polovině lýtek, složitě ale nebudete hledat ani maxi a mini délky. Samozřejmostí jsou pak lehké materiály, které vás nezradí ani během horkých letních dnů, a střihy, které na těle příjemně povlávají.

Šaty versus nové trendy

Výrazným trendem, který nepřehlédnete, jsou střihy s objemnějšími sukněmi. Jsou obecně velmi lichotivé a svědčí i ženám s postavou typu jablka, tedy se silnějším středem těla. Plná sukně ale bude vyhovovat i hruškám a naopak také chlapecky rovným postavám, kterým dotvaruje iluzi křivek. A zapomenout nesmíme ani na osvědčené košilové šaty, které jsou také slušivé na každé postavě.

Co se týče dalších prvků, silným trendem je efekt žabičkování a řasení, který najdete na celé řadě šatů. Módní stálicí jsou pak nejrůznější potisky a vzory, které do letního šatníku vnesou více hravosti.

Načítám