Hlavní obsah

25 nejstylovějších džínových šatů: V kurzu jsou pouzdrové střihy i modely na ramínka

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pokud si myslíte, že už vás nemají čím překvapit, zkuste jim věnovat ještě jeden pohled. Džínové šaty prošly velkou proměnou a nabízí mnohem více než jen košilový střih s páskem. Coby důkaz vám předkládáme přes dvě desítky modelů, které si momentálně můžete v obchodech pořídit.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nechápejte nás špatně. Proti klasickým džínovým šatům, jejichž horní část kopíruje střih košile, vůbec nic nemáme a v šatníku určitě mají své místo. V nových kolekcích nicméně najdete mnohem zajímavější varianty.

Jasně, denim není materiál pro tropické dny, jakmile ale teploty o pár stupňů klesnou, můžete džínové šaty vytáhnout. Výhodou je, že vám odpadne starost s jejich vrstvením, které může být u některých střihů poměrně komplikované.

25 nej džínových šatů z nových kolekcí

Ačkoli v nových kolekcích najdete i kousky s příjemně volnějšími střihy, džínové šaty se letos obecně zúžily. Pokud jste uvítaly návrat pouzdrových střihů, můžete se pustit do testování džínových šatů kopírujících křivky. Trendem jsou i modely s korzetovými vršky nebo obecně ty na ramínka. A široké zastoupení mají také šaty, jejichž sukně kopíruje písmenko A.

Co se týče délek, tady jsou návrháři poměrně štědří. Moderní midi délky jsou spravedlivě prokládané kratšími variantami. V detailu šatů se také častokrát objevují zipy, které nahrazují (či doplňují) původní pásky.

A co k nim?

Jak si poradit se stylingem? V případě džínových šatů platí, že více je méně. Se šperky i doplňky spíše šetřete, a pokud chcete přidat nějaký zajímavý prvek, vsaďte třeba na trendy boty. Podle typu šatů můžete zvolit sandálky se šněrováním, ale i baleríny nebo slingback lodičky, které se hodí zejména ke střízlivějším a elegantnějším kouskům. Denim jako takový je sám o sobě ležérní, takže na to jděte obráceně a doplňte šaty uhlazenějšími prvky a případně i koženou kabelkou. Letní proutěné košíčky chybou nejsou, více se ale hodí k šatům z lehkých materiálů.

Načítám