Hlavní obsah

22 stylových šatů s dlouhým rukávem. Hodí se na každodenní nošení a svědčí i ženám s křivkami

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Potřebujete zaplnit prázdné místo, které vám vzniklo po odložení oblíbených letních šatů? Zaměřte se na příjemné podzimní varianty s dlouhým rukávem. Vybrat si můžete z našich 22 módních tipů, které jsou jako stvořené pro každodenní nošení.

Článek

Nenechte se odradit klesajícími teplotami. Šaty jsou plnohodnotnou součástí podzimního šatníku a s jejich kombinováním strávíte naprosté minimum času. K dotažení vám totiž budou stačit jen punčocháče, kozačky a kabát.

Trenčkot a kozačky to jistí!

Pokud nechcete chodit do jara v kalhotách, vybavte se šaty s dlouhým rukávem, které nebudete muset komplikovaně vrstvit. Můžete přes ně přehodit oblíbený kabát (pro všechny typy funguje klasický trenčkot, později pak delší vlněný kabát), ale i oversized sako nebo koženou bundu.

A jak si poradit s botami? Sázkou na jistotu jsou v tomto případě kozačky, které se hodí jak ke kratším, tak i delším šatům. Poměrně univerzální jsou modely do špičky (klidně jen s minimálním, širším podpatkem), pokud si ale rády hrajete s módními kontrasty, klidně vsaďte i na mohutnější kozačky, perka nebo boty v kovbojském stylu.

Připomínáme, že tělové silonky nejsou nejlepší módní volbou (nechat si je můžete pro případy, kdy je používáte jen coby podklad a mezi šaty a kozačkami nemáte volný prostor), takže pokud je chcete nahradit, sáhněte po průsvitných černých silonkách. Další možností jsou pak punčocháče s drobným vzorem, trendy kamínky nebo barevné varianty (ve světě módy se objevuje i červená), se kterými se ovšem musí pracovat maximálně opatrně a citlivě.

22 šatů pro každou postavu

Pátráte po nových šatech? Pořídit si samozřejmě můžete ty klasické pletené, v obchodech ale najdete i spoustu dalších módních variant, které stojí za pozornost. Při brouzdání novými kolekcemi narazíte také na řadu lehkých šatů, které tolik nehřejí, na přemístění z bodu A do bodu B, v doprovodu teplého svršku a kozaček, ale rozhodně stačí.

Načítám