Hlavní obsah

22 nejstylovějších svetrů na knoflíky. Ty děrované si můžete přibalit i na letní dovolenou

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Jestli se něco střídá rychleji než módní trendy, je to počasí. Naštěstí tu ale jsou kardigany, které vám pomohou vypořádat se s teplotními výkyvy. Trendem číslo jedna jsou svetry na knoflíky, které si teď můžete pořídit v opravdu různých stylových variantách.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Svetry na knoflíčky patří mezi 15 basic kousků, které se vyplatí mít v šatníku. Jejich sezona je samozřejmě celoroční, na jaře a v létě je ale můžete dát mnohem více na odiv a nemusíte je překrývat další vrstvou. Patří kardigany mezi vaše oblíbené kousky? Projděte si náš výběr a přidejte do šatníku svetřík s kontrastními lemy, děrováním, nebo v barvě, která vám instantně vylepší den. Znáte mimochodem pojem dopaminové oblékání?

Ačkoli mezi kardigany patří i otevřené modely bez zapínání, my se budeme soustředit na propínací svetry, které jsou více v kurzu. Jejich délka obvykle sahá do pasu, což z nich dělá skvělý doprovod k širším kalhotám, ale třeba i objemnějším sukním.

Který bude slušet vám?

Když se vydáte na nákupy, nepřehlédnete velké množství tenoučkých svetrů, které byly populární na počátku milénia. Tyhle svetříky nejlépe vyniknou přímo na těle, podložit je ale samozřejmě můžete třeba topem se špagetovými ramínky. Musíte nicméně počítat s tím, že tenké svetry poměrně dost obkreslují postavu a upozorní na každý záhyb.

Pokud tak hledáte kousek, který bude v tomto ohledu vstřícnější, dejte přednost pevnějšímu svetru, ideálně s véčkovým dekoltem, který horní polovinu těla opticky prodlouží. Pakliže bojujete s plnějším středem těla a jste ukázkové jablko, nechte svetr, kdykoli to bude možné, rozepnutý – svislé linie postavu protáhnou a zeštíhlí.

22 stylových svetrů na knoflíky

Co se týče aktuálních trendů, promítla se do nich zejména hra černé s bílou – v nových kolekcích najdete spoustu krásných kousků s výraznými lemy, které těží z kontrastu těchto dvou barev. Vypíchnout musíme také elegantní, ladylike (v překladu ve stylu dámy) svetry, které svým stylovým pojetím připomínají tvídová sáčka. Poznáte je podle materiálu se strukturou, zdobných knoflíků a případných kapes.

Skvělým tipem na léto jsou i ažurové (tzn. s prolamovanými vzory) nebo háčkované svršky, které si můžete přibalit i na dovolenou. Skvěle vypadají na šatech, hodí se ale i k džínám nebo sukním. Děrované svetříky podkládejte co nejméně – využijte tílko, body, ale klidně i vršek od plavek nebo celkové plavky. Pokud pod ně přidáte cokoli s rukávem, jejich efekt trochu zazdíte.

Načítám