Hlavní obsah

20 nejstylovějších lehkých kalhot. Nosit je můžete ve městě, ale i na prázdninách u moře

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Ačkoli nechceme brát sukním, šatům ani šortkám práci, příjemným letním kouskem mohou být i kalhoty. Jen musíte sáhnout po těch správných splývavých materiálech. Ve kterých modelech se budete nejen cítit skvěle, ale stejně tak i vypadat? Prohlédněte si 20 módních tipů z nových kolekcí.

Článek

Ani během horkých letních dnů nemusíte kalhoty odkládat. Pokud se ale chcete cítit komfortně, měly byste přejít na jiné střihy i materiály. Pevné kalhoty obepínající nohy na chvíli odložte a udělejte si pohodlí v širších a superlehkých modelech, které na těle stěží ucítíte.

Na materiálu záleží!

Volné nohavice, elastický pas, který se vám přizpůsobí i po dvojité porci zmrzliny a lehký materiál příjemně povlávající během chůze. Takové vlastnosti se vyplatí hledat u letních kalhot. Pokud se chcete ujistit, že si materiál poradí i s případným potem, vyměňte polyester za přírodní vlákna, jako je bavlna nebo len (ať už čistý nebo ve směsi), příjemná ale umí být i viskóza, lyocell nebo modal.

Módní klasika i zábavné potisky

Lehké kalhoty unosíte ve městě, přibalit si je ale samozřejmě můžete i na letní dovolenou. Prázdninovou náladu vám pomohou navodit kalhoty s potisky, ke kterým si v případě chuti můžete přikoupit ještě stejně laděné košile. Ano, tenhle set častokrát připomíná pyžamový komplet, tím se ale nenechte odradit. Tenhle trend se ve světě módy drží už pěknou řádku let.

Pokud hledáte variabilnější kalhoty, které se vám budou snadno stylovat, dejte přednost jednodušším kouskům v základních barvách. K volnějším kalhotám si sice můžete vzít oblíbenou košili nebo halenku, vzhledem k jejich objemu k nim ale skvěle padnou i užší topy a vršky bez rukávů. Spolehnout se můžete na klasické tílko, ale klidně i oblekovou vestu, kterou si vezmete jen tak na holé tělo. K širším kalhotám se také skvěle hodí placky, takže se nemusíte nutit do podpatků. Sandálky, kožené žabky, pantoflíčky nebo trendy síťované baleríny – všem můžete dát zelenou.

Načítám