Hlavní obsah

Zásyp, krém na opruzeniny a další „mimi“ věci využijete i pro sebe! Zahojí opar, odmastí vlasy…

Foto: matka_Wariatka, Shutterstock.com

Foto: matka_Wariatka, Shutterstock.com

Víte, že mnohé z přípravků a pomůcek, které potřebujete při každodenní péči o kojence, můžete použít také pro sebe? Představíme vám překvapivé tajné zbraně, které oceníte jako praktické vychytávky ve své vlastní kosmetické výbavě.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Proč kosmetické výrobky pro péči o dětskou pleť dobře fungují i pro dospělé? Jsou totiž vyvinuté speciálně pro velmi citlivou dětskou pokožku, která se teprve vyvíjí a je náchylná k podráždění. Jsou tudíž extra šetrné, nevysušují pleť, neobsahují alergeny a další dráždivé a agresivní složky. Naopak, najdete v nich látky, které pokožku zklidňují, hydratují a nenarušují ochrannou kožní bariéru.

Potřebujete se osvěžit, spálily jste si ruku od žehličky, došel vám šampon nebo odličovací gel, trápí vás popraskaná kůže na patách, opar, mastné vlasy, akné nebo podrážděná pleť? Snadná pomoc, sáhněte do zásob, které máte doma po ruce pro své miminko. Mnohé z velmi jemných a přitom vysoce účinných složek výrobků pro kojence a nejmenší děti prokáží skvělou službu i vám. Prozradíme, které propriety z „mimi“ šuplíku nebo přebalovacího pultu oceníte každý den.

Krém na opruzeniny

Mast nebo krém určený na opruzeniny v oblasti plenek u kojenců výborně funguje jako první pomoc na suchou, popraskanou pokožku nebo odřeniny (díky obsaženému oxidu zinečnatému). Jejich účelem je rychle zklidnit a hojit podrážděnou kůži, hodí se též na popraskané rty nebo při kopřivce, v horkých dnech poslouží jako záchrana při „zapařeninách“, například na kůži pod prsy nebo na vnitřní straně stehen.

Kokosový olej

Jde o doslova všestranný zázrak. Nejen, že udržuje pokožku vašeho děťátka hedvábně hladkou, překvapí vás jeho účinnost a zejména šetrnost při odstraňování make-upu, a to i toho vysoce odolného. Jemně, bez rizika podráždění pokožky. Zkuste ho použít i jako vyživující masku na vlasy, k péči o chodidla nebo k ošetření suchých míst na kůži, jako jsou kolena nebo lokty.

Foto: mama_mia, Shutterstock.com

Kokosový olej má téměř univerzální využití, hydratuje, zvláčňuje i hojí pokožkuFoto: mama_mia, Shutterstock.com

Vlhčené ubrousky

Rychlé a snadné očištění kůže zadečku miminka při přebalování, to je jejich prapůvodní účel. Ubrousky jsou ale ideální také k osvěžení obličeje nebo odlíčení, třeba, když jste na cestách, výborně odstraní zbytky pleťové masky, sáhnout po nich můžete i po cvičení a sportování, okamžitě osvěží. Vybírejte samozřejmě ty hypoalergenní.

Dětský pudr

Kromě toho, že udržuje zadeček vašeho děťátka v suchu a bez vyrážek či opruzenin, může to být váš zachránce, pokud jste si nestihla umýt vlasy a potřebujete vyrazit ven. Dětský zásyp nebo jemný pudr totiž umí skvěle zastoupit funkci suchého šamponu.

Šampon pro kojence

Je dostatečně šetrný k vláskům vašeho miminka, takže může zároveň být i jemným čisticím prostředkem pro váš obličej. Použijte ho bez obav namísto odličovacího gelu. Kromě toho, vyčistit s jeho pomocí můžete houbičky či štětce na make-up. Stačí navlhčit, napěnit a opláchnout vlažnou vodou.

Krém na bradavky

Ano, čtete správně. Jeho benefity pro krásu i zdraví vás nejspíš překvapí. Kromě použití, pro které je primárně určen, tedy k hojení popraskaných bradavek během kojení, ho oceníte jako zázračný přípravek pro zklidnění a regeneraci pokožky celého těla. A co víc, dokáže uhladit roztřepené, krepatící se vlasy, zjemnit drsnou kůži na patách a chodidlech, regenerovat popraskané rty nebo urychlit hojení oparu. Vyzkoušet ho můžete dále na čerstvé strie, které svědí, rychle uleví a údajně umí strie zmírnit.

Foto: Tolikoff Photography, Shutterstock.com

Krém na popraskané bradavky při kojení dokáže vyléčit opar nebo zjemnit kůži na patáchFoto: Tolikoff Photography, Shutterstock.com

Dětská houbička

Měkká houbička do koupele pro nejmenší může být zároveň vaším užitečným pomocníkem při tělovém peelingu. Jemně, ale účinně odstraní odumřelé kožní buňky a prokrví pokožku celého těla.

Tělové mléko pro miminka

Vyživující mléko neboli lotion udržuje pokožku vašeho robátka hydratovanou, pružnou a vyživenou, dopřejte tuto luxusní péči i sama sobě. Oceníte ho například při i po depilaci, rychle zklidní a regeneruje podrážděnou pleť.

Načítám