Hlavní obsah

Jak o sebe pečuje Vendula Pizingerová a který parfém nosí už 35 let? Známe její beauty triky

Foto: CK Blue Style

Foto: CK Blue Style

Čím je starší, tím méně se líčí. Ráda odpočívá na kosmetice a vždy si musí upravit obočí. Jak o sebe pečuje Vendula Pizingerová?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vendula Pizingerová je ředitelkou Nadačního fondu Kapka naděje, který pomáhá dětem s vážným onemocněním. Má dva syny – 19letého a skoro 4letého. Otcem prvního je zesnulý hudební skladatel Karel Svoboda. Druhého syna Josefa vychovávají s Josefem Pizingerem. Sňatek s o 16 let mladším mužem způsobil haló, nicméně ona si z toho nic nedělá. (Poslechněte si také podcast Bubliny, kde toho prozradila mnohem víc.)

I když jí život opravdu naložil, její energie a dobrá nálada jsou nakažlivé. Na svém profilu na instagramu je velmi aktivní a sdílí věci tak, jak jsou – bez filtru. Snímky také vtipně označuje hashtagem #influencersenior. „Nedávám ani filtry na fotky. Prý je to po padesátce odvaha, ale já nemám filtr na fotkách ani v životě,“ řekla nám Vendula Pizingerová. Jaké jsou její beauty tipy a triky a co si s sebou vozí na cesty, na které s rodinou často vyráží?

Beauty dotazník pro Vendulu Pizingerovou

Jakou kosmetiku si s sebou vždy vozíte na cesty?

Opalovací krémy, ty jsou jasné. Nevynechám ani sérum na obličej, řasenku, lesk na rty a červenou rtěnku.

Jak vypadá vaše denní rutina péče o pleť?

Když mě ten den nečeká nic zvláštního, namažu si obličej sérem a krémem. Vždycky si musím upravit obočí. Mám sice od přírody tmavé, kaštanové vlasy, ale k tomu světlé obočí. Upravit si jeho tvar a dodat barvu je pro mě důležité.

Když se chci nalíčit, tak přidám řasenku, pudr a zdravíčka, příliš to nekomplikuji. Mám ráda tlumenější barvy, jako béžovou a hnědou, ale občas použiju i třpytivé multilíčidlo, které dám na oči i tváře. Když mám v plánu nějakou akci nebo focení, nechávám se líčit od vizážistky. Nevidím totiž na blízko, a když si představím, že bych si měla dělat nějaké linky, tak nevím, co bych vyrobila! Sama si v líčení dělám tedy jenom základ. A vlastně, s tím věkem to přichází přirozeně, že se líčím méně.

Jak vypadá vaše odličování?

Na zájezdu v Maroku, kde spolu teď mluvíme, to byla párkrát i jen voda! Jinak ale používám micelárky, které z pleti vždycky opláchnu.

Tři výrobky, bez kterých se nemůžete obejít?

To by bylo rozhodně anti-age pleťové sérum od Anny Brandejs. Pak zbožňuji parfém Eau du Soir od Sisley, který používám už 35 let, a suchý šampon Batiste, který prodávají i v cestovním minibalení.

Foto: Archiv firem

Suchý šampon ve spreji mini Batiste, 99 Kč, prodává dm drogerie. Parfemovaná voda Eau du Soir Sisley, 3 190 Kč (30 ml). Omlazující sérum Super Anti-age Anna Brandejs, 1 890 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Jak se staráte o své vlnité vlasy?

Je to starost, protože kudrnaté vlasy jsou ze své podstaty suché, takže se chovají tak trochu divně. Snažím se teď co nejvíc podpořit kudrliny a nakoupila jsem si kosmetiku určenou vyloženě pro kudrnaté vlasy. Je to docela anabáze. Klíčové je používat hloubkově čisticí šampon, pak klasický šampon a kondicionér a také různé glazury pro podpoření kudrlin. Po umytí vlasů hodím hlavou dolů a kudrliny namačkám a buď je nechám volně uschnout, nebo je vyfoukám. Někdy se povedou, někdy ne. Každopádně se nesmí česat a člověk by měl spát v nějakém turbanu. Také se vyhýbám olejíčkům na vlasy – mám pocit, že je spíš zatíží a není to ono.

Obličej se časem mění, protože z pleti mizí kolagen, a v každé dekádě vypadá člověk jednoduše trochu jinak…

Máte nějaký anti-agingový tip od maminky nebo babičky?

Maminky nebo babičky se ničím moc nemazaly, maximálně Indulonou. Nepamatuju si, že by mi moje máma řekla, že si musím mazat obličej, abych zpomalila stárnutí. Začala jsem se mazat až tak okolo čtyřicítky, předtím jsem tomu moc nedala.

Používáte SPF na obličej? Právě teď je to velké beauty téma…

Ano, používám. Mám citlivou pleť a myslím si, že je důležité ji chránit před sluníčkem.

Chodíte ráda na různá ošetření do kosmetických salonů?

Na kosmetiku chodím velmi ráda! Nemám na to úplně čas, ale snažím se ho najít. Vzhledem k tomu, že mám citlivou pleť se sklonem k růžovce, tak se držím přírodní kosmetiky nebo té neparfemované. To samé u make-upu, s líčidly musím být také opatrná. Když nemám něco vyzkoušené, slzí mi hned oči.

Vaše oblíbené beauty motto?

Smířit se s tím, že stárneme. Je to strašně důležité, ale také těžké. Obličej se časem mění, protože z pleti mizí kolagen, a v každé dekádě vypadá člověk jednoduše trochu jinak.

Načítám