Hlavní obsah

Boj proti vráskám: Podrobný návod, jak si lepit tejpy na obličej a zbavit se známek stárnutí

Foto: CureTape

Foto: CureTape

Jít spát s lepítky různě po obličeji? Pokud to má zlepšit stav vrásek nebo kruhů pod očima, proč ne! Kosmetické tejpy se pomalu, ale jistě stávají hitem v rámci omlazující péče o obličej. Vyzkoušíte je také? Máme pro vás podrobný manuál.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Krémy, séra, masáže gua-shou nebo face yoga… A tejpy! Asi už jste o nich slyšeli (například od nás) a hledáte návod, jak s nimi vyřešit prohlubující se vrásku mezi obočím. Neumí ale jen to. Můžete zlepšit stav kruhů pod očima, druhé brady nebo zjemnit vzhled jizev.

Jak kosmetické tejpy fungují? „Kosmetický tejp poskytuje po aplikaci liftingový efekt pokožky. Ten má velký vliv na průtok krve a lymfy, zajišťuje odvod odpadních látek a prokrvení pokožky, což je klíčové pro vyhlazení vrásek,“ vysvětluje Markéta Ježková, majitelka e-shopu Beauty tape. „Pravidelnou aplikací pásky na konkrétní oblasti obličeje postupně redukujete výskyt vrásek. Jemné vrásky postupně mizí a hluboké se stanou méně viditelnými,“ doplňuje odbornice. Jak je správně používat?

Tejpy na obličej

Jde o bavlněné „náplasti“, které mají šetrné, hypoalergenní lepidlo. Zakoupíte je ve velké roli a pak si je střiháte dle vašeho gusta. Pozor - klasické tejpy, kterými se řeší například sportovní zranění, na obličej nepatří.

Nosit je můžete kdykoliv, ale nejpraktičtější je to na noc - doporučená doba působení je totiž 6-8 hodin. Pokud ale s tejpy začínáte, nalepte si je nejdřív na kratší časový úsek a pak ho postupně prodlužujte.

Asi největší využití má tejp na mračivku - vrásku mezi obočím, která se nevyhýbá snad nikomu z nás. Také můžete pomocí tejpů řešit nosoretní rýhy nebo kruhy pod očima - tejpy totiž mohou pomoci lymfatickému systému.

Kosmetický tejp můžete nalepit i na vznikající pupínek - rychleji dozraje nebo se vstřebá. Pokud řešíte jizvy a jejich zesvětlení, hledejte kosmetický tejp v podobě mřížky. Ten si nalepíte na místo a necháte ho, dokud se sám neodloupne. Pomáhá také při migrénách nebo třeba bolesti krční páteře, když jej nalepíte na krk nebo trapézy.

Jak často tejpy nosit?

Pokud s tejpováním začínáte, dejte si intenzivní kúru dva až tři týdny v kuse. Poté můžete stav pleti jen „udržovat“ ob několik dní. „Výsledek vidíte v podstatě po první aplikaci! Kosmetické tejpy používám na hluboké vrásky, ale třeba také na akutní akné před menstruací,“ dodává na závěr svou zkušenost Markéta Ježková.

Praktické tipy, jak zacházet s tejpy:

  • Velikost tejpu si volte podle toho, co je vaším cílem. Nejdřív si naměřte danou délku a až pak stříhejte.
  • Tejp se stříhá po délce role, nikoliv na šířku.
  • Kraje tejpu nůžkami zakulaťte, aby se vám růžky neodchlipovaly během spánku.
  • Při lepení roztáhněte vrásku, ale nenatahujte tejp. Ideální je dané místo předtím promasírovat, aby byla pokožka napjatá.
  • Tejp lepte v opačném směru, než byste si mysleli: například když lepíte mračivku, lepí se od shora dolů, nikoliv odspodu nahoru.
  • Odlepte nejdřív kousek tejpu, ukotvěte ho na kůži a pak ho přitiskněte celý.
  • Před tejpováním použijte klidně svojí klasickou skincare - alespoň půjde tejp snadněji odlepit.
  • Přes den chraňte pleť před sluníčkem pomocí krémů s vyšším SPF- pokožka je po tejpování prokrvenější a může pak víc reagovat.

Jak tejpy lepit? Inspirujte se ve videu:

Načítám