Hlavní obsah

Zahoďte podprsenku a zkuste tejpy na ňadra! Vyzkoušely jsme, jak fungují a jestli opravdu lepí

Foto: staras, Shutterstock.com

Foto: staras, Shutterstock.com

Už jste slyšely o lepicích páskách nebo tejpech na poprsí? Jedná se o speciální náplasti, které se používají k podpoře prsou místo podprsenky. Obvykle se nosí pod modely, pod které se běžné prádlo nehodí. Tyto tejpy mají pomoci vytvořit efekt zvednutých ňader a okouzlující dekolt. A co myslíte, funguje to? Vyzkoušely jsme se „oblepit“ za vás!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V redakci jsme se pustily do testování jednoho z nejžhavějších módních hitů – tejpů na prsa. Tyhle samolepicí pásky slibují, že nahradí podprsenku a přitom vás nenechají ve štychu ani v šatech s hlubokým výstřihem vepředu či vzadu anebo v modelech bez ramínek. Vážně to funguje? Rozhodly jsme se na vlastní kůži (doslova) zjistit, jestli tyto tejpy opravdu udrží ňadra, jak je potřeba, nebo jestli to je jen další „módní bublina“, která praskne při prvním náročnějším pohybu. A jak náš test dopadl?

Na „céčka“ v pohodě

Redaktorka Terka R.: Tejpy Boob Tape mě velmi příjemně překvapily. Přes celý den mi dopřály potřebnou podporu a zároveň pocit volnosti, který si my ženy užíváme, když můžeme chodit bez podprsenky. Nikde nic netlačí, neškrtí… Pásky držely na místě a neodlepovaly se, ačkoli jsem v nich absolvovala běžný denní program – od práce přes procházku a drobný úklid domácnosti až po nákup, navíc v extrémně teplém počasí, kdy se člověk většinou nadměrně potí. Celý den jsem se s nimi cítila nadmíru příjemně a zároveň sebejistě: Prsy hezky držely na místě, jako bych měla podprsenku. Odstraňování už tolik příjemné není, ale pokud toužíte po tejpech, které budou spolehlivě držet, nelze očekávat, že je sundáte snadno.

Potíže s odlepováním

Redaktorka Tereza Š.: Zatímco kolegyně Terka R. byla z tejpů Boob Tape nadšená, já mám opačnou zkušenost. Mám velká prsa a očividně nejsou tyto pásky pro mou velikost vhodné. Ňadra neudržely tak, jak jsem chtěla, a neustále se odlepovaly. Abych docílila toho, že budou prsa v požadované výšce, musela bych využít celou ruličku – a vlastně bych si tak mohla rovnou vzít podprsenku. Zato jsem ale neměla problém s nepříjemným odlepováním.

Foto: staras, Shutterstock.com

Boob Tape, 149 Kč (5 m), prodává Stoklasa Foto: staras, Shutterstock.com

Za málo peněz málo lepidla

Redaktorka Lucie: Mám větší prsa (velikost podprsenky 75D), takže jsem nečekala zázraky, ale tohle byl na rovinu naprostý propadák. Vlastně jsem se ani k nějakému zásadnějšímu lepení nedostala, protože za mě pásky ISO nelepí absolutně vůbec. Když jsem nalepila spodní část pásky, tak než jsem dolepila zbytek, odlepila se. A podotýkám, že jsem rozhodně nebyla zpocená, na to jsem si dala pozor, protože právě na to upozorňují ve veškerých návodech na produkty tohoto typu.

Upřímně, touto páskou nezalepíte ani puchýř, natož prsa. Tenhle pokus měl jedinou výhodu: Moje obavy z toho, že sundávání pásky bude krapet bolestivé, byly zbytečné. To málo, co se mi nakonec podařilo nalepit, se stejně po chvilce odlepilo úplně samo.

Foto: staras, Shutterstock.com

Samolepicí páska ISO na pozvednutí poprsí, 79 Kč (5 m), prodává AlzaFoto: staras, Shutterstock.com

Do šatů i ze schodů obstojí skvěle

Redaktorka Lucie: Pásky BooBee Tapes byly o mnoho tříd lepší než ty předešlé (ISO). Zaprvé opravdu lepily, jak měly. A co mě opravdu mile překvapilo, skutečně dokázaly dostat prsa tam, kde je chcete mít, a udržet je v hezkém tvaru i bez podprsenky. V rámci testu jsem zkoušela doma i seběhnout schody a prsa se fakt ani nehnula.

Pokud ale máte větší prsa, počítejte s tím, že spotřeba pásky není malá a správné nalepení zabere nějaký čas, i když praxí nejspíš získáte grif. Že by se pásky staly běžnou součástí mého šatníku, to asi ne. Ale dovedu si představit, že jednou za rok třeba na ples do šatů, pod které podprsenka nejde, je to fajn řešení.

Redaktorka Tereza Š: Pásky Boobee Tapes byly o poznání lepší než předchozí Boob Tape. Udržely i větší prsa a svůj účel v tomto ohledu splnily. Na druhou stranu jsem je nevydržela mít na těle celý den. Asi po hodině mě začalo okolí, kde byly pásky nalepené, svědit, jako když se dělá vyrážka. Musela jsem je sundat. To šlo díky speciální vodičce velmi snadno. Nemyslím si, že chyba byla v samotných páskách, ale v citlivosti mé pokožky.

Foto: staras, Shutterstock.com

Boobee Tapes se dají pořídit ve 4 barvách, 329 Kč (5 m), prodává MyBoobeeFoto: staras, Shutterstock.com

Na menší prsa paráda

Editorka Klára: Mám prsa menší dvojky, celkem pevná. Ráda chodím bez podprsenky, ale nechci, aby to bylo vidět. Takže jsem tejpy Booby Tape použila na zamaskování bradavek (aby látkou neprosvítaly). To byla jedna varianta – jen čtverečky na bradavky. Ovšem proužky jsem ocenila nejvíc ve chvíli, kdy jsem je použila jako nadzvedávačky. Nalepila jsem je odspodu, prso jsem zvedla co nejvýš a proužek jsem ustřihla tak, aby nebyl vidět v dekoltu. Tak to byla paráda. Jediné minus je, že se konce po pár hodinách trochu odchlipovaly. Také si je neumím představit na větší prsa, podle mě jsou ideální na menší.

Foto: staras, Shutterstock.com

Booby Tape, 349 Kč (5 m), prodává dm drogerie Foto: staras, Shutterstock.com

Vyrobí prsa do výstřihu

Editorka Barbora: Nosím velikost podprsenky 75 H a vybírám si zásadně zmenšovací modely. Takže jsem byla zvědavá, zda jsou pásky vhodné i pro mě. Podívala jsem se na internetu na různá návodná videa, vybrala jsem si způsob, který by pro mě mohl být nejšikovnější, a pustila jsem se do práce. Abych měla jistotu, že budou prsa držet, jak bych si přála, vypotřebovala jsem celé balení pásky, takže jsem byla opravdu fest oblepená.

Napoprvé se mi to dělalo špatně a pásky jsem rozhodně neměla tak úhledně omotané, jako měly ženy ve videích, nicméně výsledek byl dobrý – vyrobila jsem si „prsa do výstřihu“. A kdybych měla s aplikací víc zkušeností (a kdybych byla pečlivější), opravdu bych mohla vyrazit bez podprsenky mezi lidi. Nicméně mi byla celá procedura dost nepříjemná, připadala jsem si jako oblepená náplastí (a to jsem taky byla). Předpokládám, že je to věc zvyku a také motivace (pokud mám šaty, do kterých se nehodí prádlo, tak zatnu zuby a něco vydržím). Odstraňování pásek šlo dobře, odlepovala jsem pomaličku, trochu to pálilo, ale jen chvilku, kůži jsem pak neměla nijak podrážděnou.

Foto: staras, Shutterstock.com

BodyTape Rossmann, 179 Kč (5 m)Foto: staras, Shutterstock.com

Načítám