Hlavní obsah

Správná tvářenka dokáže zázraky. Testovaly jsme moderní produkty, které stojí za pozornost. Obstály všechny!

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Líčíte se? Pak jste v létě pravděpodobně dávaly přednost bronzerům před tvářenkami. Jejich čas přišel zase se začátkem podzimu. Jestli si chcete na sezonu pořídit novou tvářenku, ale nevíte, podle čeho se v rozsáhlé nabídce orientovat, pak vás můžeme inspirovat naším redakčním výběrem. Testované značky nás nadchly!

Článek

Bez tvářenky se neobejde ani denní, ani večerní líčení. Představuje buď konečnou tečku make-upu, anebo můžete na tvářence postavit celý look. Podle toho, kam ji umístíte, lze zvýraznit jablíčka tváří pro osvěžení, případně vytvořit optický lifting obličeje. Mohou být matné, nebo s oslnivým třpytem, tekuté, krémové, pudrové… Otestovaly jsme několik produktů známějších i méně známých značek. A jaké jsou naše zkušenosti?

1. Tvářenka a rozjasňovač v jednom balení

Tato tvářenka francouzsko-korejské značky je opravdu vychytaná. Jde o sypký pudrový produkt, který se nanáší labutěnkou. Nejdřív balení obrátíte vzhůru, aby se do labutěnky dostal pigmentovaný pudr, a pak „ťupkáte“ na tváře. Je šikovná na cesty nebo pro rána, kdy chvátáte a chcete se nalíčit do pár minut.

Nejvíc se osvědčila na nahou pokožku. Stačí jen doladit kruhy pod očima korektorem a pak už jen zvýraznit tváře. Broskvový odstín je zářivý, na pleti vypadá úžasně a bezvadně drží. Když otevřete víčko, najdete v balení i pudrový rozjasňovač a zrcátko. Opravdu nás nadchla!

Foto: Archiv firmy

Duo tvářenky a rozjasňovače MI-RÊ Cosmetics, 1 584 Kč, prodává InfokrásaFoto: Archiv firmy

2. Oční stíny s multifunkčním využitím

Použít rtěnku jako multilíčidlo, to není nic nového. Ale co stíny? Známá francouzská značka nabízí dlouhotrvající oční stíny, které jsou určené pro multifunkční použití – tedy i na tváře. Některé krémové stíny se na oči nanášejí jen těžko (prstem si zároveň vrstvu umazáváte), ale tady se nám to nestalo – textura produktu je vážně skvělá. A jak ho použít jako tvářenku? Zkuste nejdřív nanést barvu na ruku, nabrat ji štětcem nebo prstem a aplikovat, kam potřebujete.

Testovaný odstín 05 je oranžový s růžovými třpytkami (na tvářích jsou výraznější) a vypadá senzačně! V nabídce je dalších sedm variant, a vy si tak můžete vybrat i tlumenější zabarvení bez třpytu, jehož použití je univerzální.

Foto: Archiv firmy

Tekuté víceúčelové stíny Lancôme Idôle Tint, odstín 05, 1 075 Kč. Tuto řadu stínů navrhla Lisa Eldridge, známá britská make-up artistka, která spolupracuje s celebritamiFoto: Archiv firmy

3. Pudrová bio tvářenka

Tvářenka od francouzské značky přírodní kosmetiky je skvěle pigmentovaná, stačí jí nabrat opravdu jen trochu. Skvěle přilnula k pleti a líčení vydrželo celý den – možná díky pečujícímu složení s arganovým a ricinovým olejem. Testovaný odstín sice nese název Light Pink, nicméně na světlejší pleti působil spíš jemně dooranžova a výsledek byl přirozeně svěží. Tvářenka sice obsahuje jemné třpytky, ale na tvářích nejsou znát. Stejně jako my jistě oceníte krásné minimalistické balení - víčko je na magnet (a opravdu dobře drží) a nemusíte se zdržovat s tlačítky ani šroubováním.

Foto: Archiv firmy

Bio tvářenka Couleur Caramel, odstín 53 Light Pink, 850 Kč, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

4. Růžový jas

Tenhle odstín jsme si okamžitě zamilovaly! V obalu možná působí až moc výrazně, ale když naberete na štětec jen tenkou vrstvu, vypadá na tvářích moc dobře. Odstín je perleťový a na pleti dokonale splyne s make-upem i bronzerem. Možná je za tím revoluční technologie „mokrého“ pudru, který obsahuje i vyživující oleje. Kompaktní balení má uvnitř zrcátko.

Tip: Tvářenky lze krásně kombinovat s bronzerem. Jen se přesvědčte, že má neutrální odstín. Je-li bronzer příliš dooranžova a zkombinujete ho s růžovou tvářenkou se studeným podtónem, nebude to ladit. Video: Jak si udělat facelift pomocí tvářenky, korektoru a bronzeru?>>>

Foto: Archiv firmy

Tvářenka RMS Beauty ReDimension Hydra Powder Blush, odstín Pomegranate Fizz, 1 000 Kč, prodává LíčírnaFoto: Archiv firmy

5. Multifunkční kapky

Tekutá tvářenka s kapátkem od britské značky slibuje rozjasnění i barvu. Odstín Apricot Sorbet má poměrně malou pigmentaci, ale o to větší lesk můžete očekávat. Textura je „mazlavá“ (jinak to nejde popsat!) a je zároveň i pečující – s pomocí vitaminu E má zdokonalovat vzhled pleti. Na obličej jsme produkt nanášely jednoduše prsty a dodal jen lehký nádech barvy, zato tvářím propůjčil krásný jas. Je to díky tomu, že uvnitř jsou najemno namleté minerály, které odrážejí světlo. Pokud preferujete méně výrazné líčení a svěží vzhled, tahle tekutá tvářenka je pro vás.

Foto: Archiv firmy

Multifunkční fluid na rty, oči i tváře Rodial Blush Drops, 1 339 Kč, prodává AurioFoto: Archiv firmy

Tip: Kam dát tvářenku podle tvaru obličeje

Tvářenka dokáže téměř zázraky, když víte, jakou vybrat texturu a kam ji nanášet, aby co nejvíc lichotila tvaru vašeho obličeje. Inspirujte se ve videu:

Vše o tvářenkách: Kam ji nanášet podle tvaru obličeje?

Načítám